Kongenes by...

Strøget - berømt gågate i Københavns sentrum. Gågaten har en mengde butikker, caféer, puber og restauranter. Strøget strekker seg fra Rådhusplassen i den ene enden til Kongens Nytorv i den andre. Med sin lengde på 1,1 km. er Strøget en av Europas lengste handlegater. Gågaten ble åpnet i 1962 og er blitt renovert flere ganger siden. I alt er fem gater skiltet med "Strøget", henholdsvis Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv og Østergade. Strøget ansees av mange som kjernen i Københavns pulserende byliv, og det ikke uten grunn. Gågaten brukes av utallige københavnere hver eneste dag, samt er et populært mål for turister fra hele verden. Med sine mange steder der live musikk og underholdning tilbys, enten på selve Strøget eller i sidegatene, er det mye folkeliv i Strøget også på nattetid.

 

 

 

"If Copenhagen were a person, that person would be generous, beautiful, elderly, but with a flair. A human being that has certain propensities to quarrelling, filled with imagination and with appetite for the new and with respect for the old - somebody who takes good care of things and of people."

 

- Connie Nielsen

 

 

Min mor kom fra Fredriksberg i København, så halvparten av min familie bor i byen. Jeg ble selv født på Rikshospitalet der, i 1966. Ved siden av Krokstadelva, Drammen og Oslo, er det København jeg føler sterkest tilknytning til. Her vil jeg fortelle om mine opplevelser fra denne vidunderlige byen som jeg har vært i så mange ganger. Rike og fine opplevelser.

"Jah! Det er sgu godt!" (hyppig dansk utsagn) 

Stay tuned, folks!

 

 

Nettsider:

 

København (danmarkshistorien - Aarhus Universitet):

http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/koebenhavn/

 

Historier om København (Københavns Stadsarkiv):

http://www.kbharkiv.dk/udforsk/historier-om-kobenhavn

 

Visit Copenhagen (offisiell nettside):

http://www.visitcopenhagen.dk/da/kobenhavn/kobenhavn-turist