11. apr, 2018

Tanker før reisen til Rhodos

Denne teksten ble skrevet 25. juni 2016

 

"In three words I can sum up everything I´ve learned about life: it goes on."

-Robert Frost

 

 

 

 

 

 

Det er fredag kveld når dette skrives. Jeg sitter i stua med pipa og en kopp solbær-te. Jeg tenker på mennesker som jeg har møtt opp igjennom årene. Noen av de er blitt nære venner av meg og jeg er glad i de alle. Å ha venner er noe alle trenger. Siden jeg ikke har en kjæreste for tiden er jeg avhengig av å være sammen med mine venner. Det kan gå flere dager da jeg ikke er sammen med dem. Noen ganger er det frivillig. Andre ganger ikke.

De siste dagene har jeg vært lei meg. Det er jeg innimellom. (for å vite hva årsaken er, sjekk fortellingen "Det største av alt"). Men livet skal gå videre. Hvilken retning det vil ta vet jeg selvsagt ikke nå. Og det er fint synes jeg, at jeg ikke vet sikkert hva som vil komme. Det ville jo vært litt kjedelig om jeg visste hva som vil skje i årene som kommer. Da ville jeg jo ikke hatt muligheten til å kunne lære nye ukjente ting, oppleve noe nytt og spennende, møte mennesker jeg ikke kjenner, etc.

I morgen tidlig skal jeg ut til Torp flyplass. Flyet går kl. 11, så jeg må stå grytidlig opp i morgen for å rekke morgentoget til Sandefjord. Egentlig var tanken at jeg skulle til Praha denne sommeren, men det har jeg dessverre ikke råd til. Jeg valgte Rhodos istedet som en nødløsning. Rhodos er forsåvidt ok, men jeg hadde foretrukket Praha om det var mulig. Jeg ringte reisebyrået i dag og bestilte en uspesifisert reise. Det betyr at jeg ikke vet hvor jeg havner på Rhodos. Heller ikke vet jeg noe om hotellet som jeg blir tildet. Det blir spennende å se hvordan det blir.

Jeg håper jeg kommer til en by som har et godt tilbud av det jeg liker og at hotellet er bra. I morgen kveld på dette tidspunktet vil jeg antakelig henge på en bar, drikke whisky og kikke på damene. Det har jeg tenkt å gjøre hver kveld når jeg er på Rhodos. Strandliv er ikke noe for meg. Istedet vil jeg gå på café på dagtid. Der vil jeg sitte, lese god bok og drikke noe kaldt. Om kveldene vil jeg oppleve utelivet.

Jeg antar at det er varmt på Rhodos nå. Sist gang jeg var i Hellas var det meget varmt. Det var så varmt at svetten silte av meg hele tiden. Jeg husker den turen godt. Om kveldene satt jeg ute på balkongen, lyttet til de summende insektene, drakk Ouzo med kaldt vann og leste i en bok. Når det ble så mørkt at jeg ikke kunne lese lenger kikket jeg på himmelen og telte stjerner. Jeg drakk av brennevinet og kjente den behagelige rusen bre seg langsomt i kroppen.

Når jeg ankommer Rhodos i morgen vil jeg kjøpe en flaske Ouzo. Det er noe av det første jeg kommer til å gjøre. Det er lenge siden jeg drakk Ouzo sist, så det ser jeg frem til. Jeg vil ta med meg en bok på reisen. Boka er "Oda" av Ketil Bjørnstad. Jeg har hatt "Oda" stående i bokhylla i flere år, men ennå ikke fått lest den. Kanskje jeg møter hyggelige mennesker på Rhodos. Det burde være gode muligheter for det.

Nabo´n printet ut reisedokumentene for meg, både billetten og forsikringen. Han er en fin fyr. Aldri nei i hans munn når jeg spør ham om noe. Han var nede hos meg istad og ga meg dokumentene. Når dette er ferdig skrevet pakker jeg tingen som jeg skal ha med meg på reisen. Jeg tar ikke med meg koffert, men to store bager istedet. Det er enklere.

Kurset på Nordic Academy er nå over. Det var et bra kurs, men tross iherdig søknadsprosess har jeg ennå ikke lykkes med å få en ny jobb. Jeg får ta det som kommer. Skulle det bli slik at jeg fortsetter med å være arbeidsledig en god stund til vil jeg selvsagt merke det på humøret. Men sånn er jo livet innimellom. Noen ganger går det opp, andre ganger ned. Når det går opp lever jeg veldig. Når det går ned lærer jeg. En god venn av meg sa engang: "Man formes i motgang, og lever i medgang." Det er helt sant.

Noe av det som gjør dagene gode for meg selv om jeg er arbeidsledig er denne bloggen. Jeg liker veldig godt å skrive på bloggen min og er ikke så rent lite stolt av at den blir såpass mye besøkt. Noe annet som gjør dagene gode er Twitter. På Twitter har jeg fått flere venner og det synes jeg er veldig fint. Jeg har ikke møtt alle av dem, men det håper jeg lar seg gjøre med tid og stunder. Mine Twitter venner er fine mennsker og jeg er blitt litt glad i dem. Det å være glad i mennesker er det fineste som er, synes jeg. Og at andre er glad i en.

Senere på sommeren skal jeg til Tønsberg og besøke noen venner av meg. Det gleder jeg meg til. De er trivelige mennesker og jeg liker å være sammen med dem. Jeg er også invitert til å besøke en dame i Trondheim en helg i sommer. Det er veldig spennende og jeg ser frem til å møte henne.

Jeg stryker en fyrstikk og fyrer opp pipa på ny, tar ett par dype drag og blåser den kremete røken langsomt ut igjen. Tung tobakksrøk henger i stua. Det lukter godt av røken. Jeg går ut på kjøkkenet og skjenker meg en ny kopp solbær-te. Nå har jeg snart drukket kannen tom.

Dette er en av få fredager da jeg ikke spiser biff. Som regel har jeg et solid biffmåltid på fredagene, men altså ikke i dag. Og jeg drikker heller ikke whisky i kveld. Og ikke leser jeg Hemingway. Det er uvanlig og forteller noe om at jeg ikke har det så godt nå. Jeg håper at turen til Rhodos vil gi meg et løft, men det gjenstår å se.

 

 

Watching The Weels

People say I'm crazy
Doing what I'm doing
Well, they give me all kinds of warnings
To save me from ruin
When I say that I'm okay, well they look at me kinda strange
"Surely, you're not happy now, you no longer play the game"

People say I'm lazy
Dreaming my life away
Well they give me all kinds of advice
Designed to enlighten me
When I tell them that I'm doing fine watching shadows on the wall
"Don't you miss the big time boy, you're no longer on the ball?"

I'm just sitting here watching the wheels go round and round
I really love to watch them roll
No longer riding on the merry-go-round
I just had to let it go

Ah, people ask me questions
Lost in confusion
Well, I tell them there's no problem
Only solutions
Well, they shake their heads and they look at me, as if I've lost my mind
I tell them there's no hurry, I'm just sitting here doing time

I'm just sitting here watching the wheels go round and round
I really love to watch them roll
No longer riding on the merry-go-round

I just had to let it go

- John Lennon