Bygda jeg kommer fra...

Drammenselva, der den renner stille igjennom Nedre Eiker kommune. Elva deler bygda i to, på den ene siden ligger Mjøndalen, på den andre Krokstadelva og Solberg. Store forekomster av laks vandrer oppover elva for å gyte. Laksefiske skjer lengre oppe i elva ved Hokksund i Øvre Eiker kommune. I guttedagene fisket jeg småørret og ål i elva.

 

 

 

"I´ve always wanted to win in my hometown."

 

- Paula Creamer 

 

 

Jeg kommer opprinnelig fra Krokstadelva i Nedre Eiker kommune (Buskerud fylke). Det vil si; etter skilsmissen mellom min mor og far flyttet jeg sammen med min mor til Krokstadelva i Nedre Eiker.

Jeg var 9 år gammel dengang og startet i tredje klasse på Krokstad barneskole. Gikk så til og med sjette klasse på Krokstad.

Før vi flytta til Krokstadelva bodde vi i Skotselv i Øvre Eiker kommune (Buskerud fylke).

Min far flyttet inn til Oslo, noe som viste seg å bli avgjørende for meg i.o.m. at jeg besøkte ham annenhver helg. Min far tok meg ofte med på vandringer i Oslo, han viste meg bla. Kampen og fortalte om sine guttedager der.

Min mor jobbet som styrer på et daghjem for barn og unge med Downs-syndrom, og jeg ble med henne på jobben av og til. Slik fikk jeg tidlig innsikt i hva det vil si å være annerledes, og hva det innebærer at vi tar vare på de menneskene blant oss som faller utenfor.

I de åra jeg bodde i Krokstadelva fikk jeg mange barndomsvenner, men i voksen alder gikk vi hvert til vårt og kontakten ble etterhvert brutt. Vennene jeg fikk var gutter som gikk i samme klasse som jeg. En av dem var sterk som en bjørn, og han sloss for meg noen ganger mot de større gutta. Andre venner jeg hadde var sønnene til skolesjefen i bygda. De var selvsagt påvirket av sin far og derfor orientert mot bøker og lærdom.

Jeg bodde i Krokstadelva til sommeren 1985 (da jeg var ferdig med videregående og skulle i militæret). Etter militæret returnerte jeg til Krokstadelva og bodde ett siste år der - sammen med min mor - før jeg flyttet inn til Oslo for å begynne på Blindern.

Her vil jeg fortelle om oppveksten i hjembygda. Jeg vil fortelle om mange fine og noen dårlige opplevelser, mine venner som jeg var sammen med og hva vi gjorde, videokvelder med bla. Bud Spencer- og Mad-Max-filmer, fisketurer, inntrykkene fra åra på skolen, da jeg spilte fotball, hjemme-alene-fester jeg var med på, da jeg kjørte moped, da jeg på eget initiativ starta lokallaget til SU (Sosialistisk Ungdom), om kinoen på Folkets Hus, da jeg som ungdom hang på gatehjørnet (Vi kalte disse stedene "Tråkka" og "Hjørnet") der jeg røyka rullings, drakk cola og kikket på jentene, mine første kjærester, og annet...

Heng med!

 

 

Nettside:

 

Nedre Eiker kommune:

http://www.nedre-eiker.kommune.no