28. sep, 2014

Tweetup, blues, rock n´ roll, og levergryte...

 

"Blues is a tonic for whatever ails you. I could play the blues and then not be blue anymore."

- B. B. King

 

 

Jeg var på jobb på fredag. Dro rett hjem etter jobben og la det ferske lammelåret jeg hadde kjøpt på MENY i kjøleboden i kjelleren. Jeg skulle på Tweetuposlo den kvelden, stedet var Oslo Mekaniske. Satte på ei skive med AC/DC (som er obligatorisk på fredager) og tok en lun dusj.

Etter dusjen heiv jeg innpå noen brødskiver med skinke og skarp ost, drakk en AASS Pale Ale til, og tok så en whisky og en rask pipe mens jeg prata med min babe i telefonen. Da vi hadde prata ferdig tok jeg på meg six-pencen og den sorte skinnjakka - som jeg bruker om høsten og våren (om vinteren bruker jeg tung lærjakke, om sommeren sort blazer). Fant nøklene og strøk på dør.

Rusla til stasjonen ved nærsenteret og tok banen ned til byen. Gikk av på Grønland stasjon og rusla til Oslo Mekaniske. Da jeg kom dit møtte jeg straks andre tvitrere som jeg kjente fra før, og noen nye som jeg ble kjent med den kvelden. Vi hilste på hverandre og ga hverandre klemmer, spurte om hvordan vi hadde det, om hvordan sommeren hadde vært, og om planene for høsten og vinteren. Flere spurte meg om reisen i Mexico, og om hvordan jeg hadde opplevd den. De sa at de hadde fulgt med på bloggen til Paula og meg, og ga uttrykk for at reisen virket veldig spennende. Jeg fortalte villig vekk.

Da jeg hadde prata ferdig gikk jeg inn mot baren og bestile en skotsk maltwhisky og en mørk porter øl. Gikk ut igjen og satte meg ved bordet der de andre satt, tok frem pipa og tobakken, og begynte å stappe. Praten gikk livlig rundt bordet, og jeg syntes det var trivelig å sitte sammen med folka der. Jeg fyrte opp pipa, tok en slurk av den kraftige ølen, og hadde det veldig fint.

Vi prata om alt mulig, og latteren satt løst. Folka som jeg møtte den kvelden er fine mennesker, og jeg setter stor pris på dem alle sammen. Etter ei stund gikk jeg inn og hilste på de som satt inne, jeg både ga og fikk flere klemmer, og mange spurte etter Paula. Flere ga uttrykk for at jeg er en heldiggris som har fått ei slik flott dame til kjæreste, og at de gjerne vil møte henne en dag. Etter at vi hadde prata ei stund tok jeg en rask tur på toalettet, gikk etterpå ut igjen og prata med de som satt ved bordet.

Jeg prata med en fyr som jeg ble kjent med der og da, og etter ei stund ville jeg spandere en maltwhisky på ham. Ham nølte først, men etter å ha tenkt seg litt om smilte og takket han. Jeg gikk inn mot baren igjen og bestilte whisky til meg og ham og en ny mørk kraftig øl til meg.

Mens jeg venta på whiskyen og ølen møtte jeg ei dame som jeg kjente fra Rock In (heavy metal klubb som ligger bak Stortinget, sjekk link nedenfor). Hun hadde jobba som bardame der og kjente meg igjen. Vi hilste på hverandre, så ble hun med meg tilbake til bordet der de andre tvitrerne satt og jeg introduserte henne for de. Vi prata ei stund mens jeg drakk whiskyen og ølen, og til slutt sa jeg takk for meg.

Jeg ville nå på Buckleys Bluespub (ei av byens bluesbarer, sjekk link nedenfor). Tok trikken til Grensen og rusla det siste stykket til Buckleys. Musikken kunne høres lang vei. Jeg gikk inn, viste frem mitt medlemskort i Oslo Bluesklubb, betalte og fikk stempel. Hilste på folk i bluesmiljøet som jeg kjenner, gikk så til baren og bestilte en bayer øl. Hang litt i baren og prata med folka der mens jeg drakk min øl.

Etter ei stund gikk bandet på scenen, og jeg likte umiddelbart det jeg hørte. Lokalet var halvfullt, men utifra musikken som bandet spilte kunne det ha vært stinn brakke. Låta de dro igang med handla om en fyr som levde et rufsete liv med dama si, og refrenget var omtrent slik: "Don´t give me that wine, give me whiskey instead..."

Etter å ha hørt bandet, og konsumert noen bayer øl, var tiden kommet for rock n´ roll. Nå ville jeg oppleve fet hardrock og metal på Rock In. Jeg sa hade til de jeg kjenner, og rusla den korte strekningen til klubben...

Endel rockere hang på utsiden av klubben, prata og røyka. Alle var kledd i sort, både jeans og lær. Det var ingen der som jeg kjente, så jeg gikk inn døra og ned trappa til lokalet. Lokalet var rimelig fullt, og jeg gikk mot bardisken. Ei av bardamene spurte raskt om hva jeg ville ha, og jeg svarte: "Nå er vi sjømenn, så jeg vil ha mørk rom uten cola og is!" Hun smilte og nikket, fant flaska i hylla, og skjenket romen i glasset. Jeg takket og betalte, gikk så til DJ´en og spurte om han kunne spille noe av Motörhead. Det kunne han, og jeg hang i baren med min rom inntil jeg hørte at "The Chase Is Better Than The Catch" ble fyrt av.

Det var bra stemning på Rock In den kvelden, og etter noen rom kjente jeg at gulvet under meg gynget svakt. Det var på tide å komme seg hjem. Jeg gikk opp trappa og ut på gata, rusla til Stortorvet og venta på nattbussen der. Hadde meget god tid, så jeg røkte ei pipe mens jeg ventet. Omsider kom nattbussen og jeg satte meg inn. Slokna ett par ganger på bussen, men kom meg av på riktig holdeplass.

Da jeg endelig kom inn i min egen stue satte jeg ei skive med AC/DC på anlegget, gikk ut på kjøkkenet og varmet det siste av levergryta samt lagde potetstappe. Spratt en Haandbryggeriet Pale Ale, og så spiste jeg meg god og mett. Da jeg hadde spist krøp jeg til køys og slokna umiddelbart.

Neste morgen våknet jeg med tømmermenn. Jeg forbannet meg selv for ikke å ha drukket vann før jeg gikk i seng (noe jeg alltid pleier å gjøre når jeg har hatt en god rangel). Jeg krøyp ut av senga, kom meg inn på badet, fant frem esken med IBUX, og tenkte at dette nok skulle bli ei bra helg...

Uansett tømmermenn...

 

 

All That´s Makes Me Happy is the Blues

I've been . so bad, since she's been gone
I've tried to take comfort
in some old sad song
cause I feel a little better
no one someone hurts the way I do
Yeah! when i'm this far down
All that makes me happy is the blues

All they talk on TV
they shout about something
Nobody listen
nobody say nothing
seem like my old guitar
is the only face i find the truth (yeah)
This all world is going crazy,
All that makes me happy is the blues

I'd love to hear that sweet Memphi's song
and that good old funky rock n roll
Oh when i need some healing
the only thing i turn to
All that makes me happy is the blues

- Buddy Guy

 

 

 

Nettsider:

 

Buckleys Bluespub:

http://www.buckleys.no

 

Rock In:

http://www.rockinoslo.com