2. nov, 2014

Søndag formiddags blues med med svart kaffe og poesi...

 

"There was nowhere to go but everywhere, so just keep on rolling under the stars."

- Jack Kerouac

 

 

 

Våknet av meg selv, tok på meg slåbroken og tuslet ut i stua, myste ut av stuevinduet...

Følte meg litt gåen etter nattens blues med bourbon og tobakk, men ellers bra. Kjente en lett smak av fyll i munnen. En søtlig eim av tobakksrøk og bourbon whiskey hang i stua, tross at lufteluka hadde stått oppe hele natten mens jeg sov.

Gikk inn på kjøkkenet og satte over vann til en kanne kaffe, fant pipa og tobakken. Kikket igjennom cd-samlingen og satte et album med hardrockbandet Rhino Bucket på stereoanlegget.

Mens vannet kokte opp bladde jeg igjennom diktsamlingen Book of Blues med Jack Kerouac, ville lese noen dikt når kaffen var ferdig laget. Vannet kokte opp, jeg kvernet kaffebønner (fra Colombia) og brygget så kaffen i presskanne. Mens kaffen brygget tok jeg en oppkvikkende morgendusj. Tørket meg etterpå med det store badehåndkleet som jeg hadde kjøpt i Berlin og hadde velduftene olje i håret. Gikk tilbake til soverommet og kledde meg i slitte jeans og slitt t-skjorte.

Tuslet så inn på badet igjen og dusjet meg lett med Issey Miyake l´eau dissey pour homme intense. Jeg dusjer meg alltid med eau de toilette om morgenen, uavhengig av om jeg kommer til å være sammen med folk eller ikke. Å ha på eau de toilette får meg til å føle meg vel om morgenen og utover dagen. Dessuten mener jeg at eau de toilette er noe menn må ha hver dag. Jeg er sikker på at Charles Bukowski, rufsete som han enn var, alltid dusjet seg med eau de toilette om morgenen. Iallfall liker jeg å tro at han gjorde det. Alle ekte mannfolk med gjennomført stil har på seg eua de toilette om morgenen. Og Charles Bukowski hadde defintivt stil, derom hersker ingen tvil.

Nydusja og stelt, i nyvaska slitte klær og med eau de toilette, var jeg nå klar for dagen...

Gikk inn på kjøkkenet igjen og skjenket glovarm kaffe i koppen. En velduft av svart nylaget kaffe bredte seg på kjøkkenet og i stua. Fant pipa og tobakken som lå på stuebordet. Renset først pipa med skotsk whisky (blended) og stappet den deretter med ren Virginia tobakk. Jeg tok en slurk av av den sterke kaffen, kjente fruktig aroma av røstede kaffebønner, tjære, nøtter, lakris, jord og brente elementer bre seg i munnen. Kaffen rev godt.

Fant fyrtøyet på stuebordet, strøk en stor fyrstikk og fyrte opp pipa. Tok dype drag for å få godt liv i gloen, pattet rolig da gloen hadde fått liv........kjente en middels fyldig og ren aroma som bare Virginia pipetobakk har, med toner av lær, lyng, moskus, pepper og eiketresfat.

Jeg tok frem igjen Book of Blues, bladde igjennom boka på måfå og fant til slutt dikt jeg ville lese. Med smaken av svart kaffe og pipetobakk i munnen leste jeg noen dikt. Jeg følte meg meget vel. Poesien til Jack Kerouac som jeg leste beveget meg. Tok nye slurker av den sterke kaffen, leste videre. Etter å ha lest flere dikt la jeg boka fra meg på spisebordet. Musikken med de rå og blodige gitarriffene til Rhino Bucket fylte min sjel og ga gode vibber. En dåm av pipetobakk og svart kaffe hang i stua.

Tok opp mobilen og ringte min babe. Jeg trengte å høre hennes stemme. I den andre enden hørte jeg en lett hes kvinnestemme: "Good morning, babe! How are you? Miss you! Love you!" Prata med henne en god stund, la deretter på igjen. Den lett hese stemmen til min babe fikk meg til å føle sterk trang til å være sammen med henne her og nå, til å holde henne tett inntil meg, kjenne hennes kropp mot min, kjenne lukten av hennes klær og parfyme. Og jeg følte en sterk trang til å kysse henne ømt og lenge. En dyp og sår lengsel etter henne vokste inne i meg, men jeg måtte slå meg til tåls. Det vil ta noe tid før jeg er sammen med henne igjen.

Gikk inn på soverommet og fant frem den indiske kokeboka. Jeg har ferskt lammekjøtt (lår) liggende i kjøleskapet, og vil ha en velsmakende indisk rett med lam i dag. Bladde igjennom kokeboka og valgte til slutt oppskrift både på hovedrett og dessert.

Hovedretten blir "Gohst piaza" (lammedopiaza), en rett der det bla. skal brukes mye løk. Tilbehøret blir "Kaddu aur nariyal ki sabzi" (krydret gresskar og kokosnøtt) og "Chunke hue chawal" (krydret basmatiris). Desserten blir "Shrikhand anaari" (shrikhand med granateple). Jeg fant frem penn og notatblokk, og skrev ned ingrediensene som jeg må kjøpe.

La fra meg kokeboka på spisebordet, gikk inn i boden og kikket på vinene i hylla der, vurderte hvilken vin jeg ville ha til denne indiske retten. Da jeg hadde valgt hvilken vin var jeg fornøyd.

Kikket på klokka, konstanterte at jeg hadde god tid til å lese før jeg måtte i innvandrerbutikken for å kjøpe det jeg trenger. Fant frem utgaver av Vinduet og Vagant i hylla på soverommet. Gikk med tidsskriftene inn i stua og satte meg for å lese noen essays...

 

 

 

Trees

But a tree has
a long suffering shapeIs
spread in half
by 2 limbed fate
Rises from gray rain
pavements
To traffic in the bleak
brown air
Of cities radar television
nameless dumb &numb mis connicumb
Throwing twigs the
color of ink To white souled
heaven, with
A reality of its own uses 

- Jack Kerouac

 

 

 

Nettsider: 

 

Cafe de Colombia:

http://www.cafedecolombia.com/particulares/en/el_cafe_de_colombia/

 

Rhino Bucket:

http://www.rhinobucket.com

 

Issey Miyake (eau de toilette):

http://www.isseymiyakeparfums.com/en/fragrances/leau-dissey-pour-homme

 

Indian Food Forever:

http://www.indianfoodforever.com

 

Vinduet:

http://www.vinduet.no

 

Vagant:

http://www.vagant.no