26. feb, 2016

"Klubben"

 

 

"...den alle muligheters tid vi kaller ungdommen."

 

- Sigurd Hoel

 

 

 

 

Her vil jeg fortelle om da jeg vanket på "Klubben" i Åmot (Modum kommune). Jeg var 13-14 år gammel dengang og bodde sammen med min mor på en stor gård i nabokommunen Øvre Eiker. "Klubben" var det gamle Folkets Hus i Modum kommune som ble brukt til ulike aktiviteter, deriblant som ungdomshus på torsdagene. Omtrent all ungdom i bygda var på "Klubben", det var iallfall mitt inntrykk da jeg vanket der. Åmot var dengang et lite sted der "alle kjente alle", og vi ungdom visste om hverandre.

Jeg ble tatt med på "Klubben" første gangen av datteren til mannen som min mor var sammen med. Hun var ett par år eldre enn jeg og hadde mange venninner. Etter denne første gangen dro jeg på "Klubben" sammen med mine kamerater. Det å komme på "Klubben" var en begivenhet for meg. Hver gang jeg gikk der var jeg kledd i ola-klær, som var blå jeans i både jakke og bukse.

Det var mange pene jenter på "Klubben", noe vi gutta selvsagt syntes var storartet. Musikken ble som regel spilt av en DJ og det var alltid de siste hits som ble spilt. Noen ganger spilte lokale band på scenen der, og det syntes jeg var det gjeveste. På "Klubben" lytta jeg og mine kamerater til musikken som ble spilt, prata sammen, drakk Coca~Cola og røkte rullings. Når vi fikk muligheten rota vi med jentene. Jentene danset for det meste, og jeg og og de andre gutta så på mens de danset.