25. apr, 2015

Nyttårsaften med rockere, to fotomodeller og en transvistitt...

 

 

"All men are liers, said Roberta Muldoon, who knew this was true because she had once been a man."

 

John Irving ("The World According to Garp")

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne nyttårsaftenen er en av de morsomste og villeste jeg noengang har opplevd. Aldri før hadde jeg opplevd noe tilsvarende. Folka som jeg festa sammen med var en herlig gjeng med rockere, to fotomodeller (så erotisk utfordrende og tiltrekkende at man skulle tro det var løgn), en transvistitt (som satte hele festen på hodet med sitt kontroversielle vesen samt mange herlige påfunn), og andre folk fra noen av byens alternative miljøer.

Vi festa til langt ut på morgenkvisten...

Jeg dro først til en kamerat som hadde vorspiel. På forhånd hadde jeg kjøpt ei flaske meget bra brun rom som jeg og han skulle dele på selve festen. I tillegg hadde jeg kjøpt ei flaske skotsk whisky (blended) som var til alle på vorspielet. Han hadde på sin side kjøpt øl, champagne og cigarer. Vi delte på utgiftene, så det var ikke noe problem.

Fordi festen var hos ei jente som tilhørte Oslos hardrock miljø, samt at jeg visste at de øvrige som skulle være med på festen var rimelig rufsete folk, ga jeg fløyten i å stille i dress. Mitt antrekk var sorte jeans, sort t-skjorte, sort bomullskjerf, tykt brunt lærbelte, sorte lærsko, samt sølvørering. I håret hadde jeg velduftende olje, og jeg hadde dusjet meg med eau de toilette. Det syntes jeg fikk holde.

Jeg tok banen ut til vestkanten der min kamerat bodde. Gikk av banen og ruslet opp den slakke bakken til blokka der han hadde sin leilighet. Da jeg ringte på dørklokka åpnet ei jente. "Hei, Morten! Endelig er du her! Kom inn! De andre har allerede kommet. Vi sitter nå og venter på deg," sa hun mens hun ga meg en klem. "Takk! Takk!" sa jeg mens jeg tok imot hennes klem. Jeg gikk inn i gangen og tok av meg den tykke lærjakka, skjerfet og lua (begge i sort lammeull), samt de sorte lærskoene. Så gikk jeg inn i stua der de andre satt. 

"Hey! Hey! Hey! Se hvem vi har her!" utbrøt en av guttene. Det var tre gutter og to jenter som var kommet, så med meg var vi seks stykker.  Alle gliste og hilste, og de hevet sine glass mot meg. Musikken som var satt på anlegget var Iron Maiden og vibbene meget bra. Jeg slo meg ned i sofaen og satte whiskyflaska på bordet. Alle jublet da de så flasken. "Whisky! Så bra! Det vil jeg ha!" sa hun som satt ved siden av meg i sofaen og klappet meg på skulderen. Flaska ble åpnet og whisky skjenket i glassene til de som ville ha. Jeg tok en slurk av brennevinet, lente meg bakover i sofaen, strøk meg gjennom håret, og tenkte at denne nyttårsaftenen hadde startet meget bra.

Vi var der ett par timer og kom etterhvert i meget godt humør. Musikken dundret løs fra det fete stereoanlegget og vibbene var som sagt bra. Da tida var kommet for at vi skulle stikke på selve festen gikk vi ut i gangen og tok på oss yttertøyet. Mens jeg tok på meg lærjakka kysset den ene av jentene meg på kinnet: "Takk for whiskyen, Morten! Du har alltid noe bra med deg på våres fester, enten brennevin eller musikk." Jeg smilte til henne. Så gikk vi ut og ruslet ned den slakke bakken til stasjonen for å ta banen til der festen var.

Da vi ankom huset var festen allerede i full gang. Jeg visste på forhånd at to fotomodeller skulle være med. Den ene av fotomodellene visste jeg hvem var. Hun var norsk men bodde i London. Hun var ei meget flott blondine som jeg hadde festa sammen med før. Den andre fotomodellen visste jeg ikke hvem var annet enn at hun var ei venninne til blondinen. 

Fyren som åpnet døra fikk oss til å bli stumme. "Heisann! Stig på!" sa han og lot oss slippe inn i gangen. "Jøss! En transvistitt!" tenkte jeg, "Dette her tegner til å bli en meget spennende nyttårsaften!" Han var kledd i sorte klær (skinnbukse og t-skjorte i skinn), så ut som en rocka dame, malt leppene med knall rød leppestift og neglene med rød neglelakk, hadde på seg smykker og store øreringer, og det luktet dameparfyme av ham. 

Vi gikk opp trappa og inn i stua. Stua lå i dempet belysning, hardrock strømmet ut fra høytalerne til stereoanlegget, og overalt stod det flasker og glass. Omtrent ti stykker satt der i stua, så med oss ble vi seksten (etter det jeg husker). Og med én gang la jeg merke til fotomodellene. De satt i sofaen og prata, begge hadde hver sin sigarett i hånden, og to høye glass med drinker stod på salongbordet foran dem.

Og jeg kunne knapt tro det jeg så!

Begge hadde kledd seg meget utfordrende i trange bukser og løse bluser som ikke skjulte så mye av kroppen. Og begge hadde satt opp meget flott hårfrisyre. Jeg kjente igjen blondinen, og så kikket jeg nysgjerrig på hennes venninne (som satt ved siden av blondinen).

Hun hadde langt sort hår, var kledd i trang sort bukse, hadde sorte høyhelte sko, bredt sort lærbelte, løs hvit bluse, rød neglelakk og rød leppestift, og var meget pent sminket rundt øynene. Hun var som tatt ut av forsiden til Vouge.

Vertinnen reiste seg fra der hun satt og kom bort til oss. Hun ga oss en klem i tur og orden og ønsket velkommen.

Så var nyttåraftenfesten endelig igang...

Jeg gikk ut på på kjøkkenet og hentet en stol og et glass til meg selv. Så satte jeg meg i stua, rullet en rullings og fyrte opp. Deretter skjenket rom i glasset. Han som satt ved siden av meg snudde seg og kikket på glasset jeg holdt i hånden. "Hva drikker du?" spurte han. "Rom fra Guatemala," svarte jeg. "Det er en meget bra rom." "Kan jeg få smake?" spurte han videre. "Selvsagt," svarte jeg og rakte ham glasset. Han tok en slurk, hadde brennevinet i munnen ett par sekunder før han svelget. Han smilte til meg: "Dæven! Litt av en rom! Den må ha kosta flesk?" "Noe sånt," sa jeg. Vi gliste begge to. Jeg fortalte ham hva slags type rom det var og han lyttet interessert.

Festen utviklet seg bra. Flotte album med hardrock og metal ble satt på anlegget, av band som Deep Purple, Black Sabbath, Metallica, Alice in Chains, Motörhead, AC/DC, Rush, Saxon, Thin Lizzy, for å nevne noen. Stemningen blant oss giret seg gradvis opp. Vi prata, røyka, drakk, lo og danset. Jeg kom etterhvert i meget fin form, og nøt det å være sammen med alle disse herlige rufsete folka.

Da det ble midnatt gikk vi ut for å se på fyrverkeriet. Min kamerat åpnet champagneflaskene (som han hadde tatt med seg) og skjenket i glassene til meg og noen andre, deretter delte han ut cigarer til de som ville ha. "Godt nyttår, Morten!" sa han og ga meg en ordentlig god klem. "Godt nyttår............ ," lo jeg. I tur og orden ga vi hverandre klemmer og ønsket godt nyttår. Selvsagt ville alle gutta ha klem av fotomodellene, og da de ga meg en klem var det meget, meget deilig. Jeg kjente lukten av parfymen som de hadde på seg. Og jeg ønsket inderlig sterkt at jeg kunne kysse dem...

Da vi var kommet inn igjen fortsatte vi festen. Vi var alle begynt å bli påvirket av det vi hadde drukket og stemningen var meget løsluppen. Så ble plutselig musikken slått av. Vi kikket på hverandre og lurte på hva som var på gang. Vertinnen klappet i hendene og ropte at vi alle måtte være stille fordi hun hadde noe hun ville si oss. Hun fortalte at hun hadde vært nede hos naboen for å ønske ham godt nyttår. Der i stua hos naboen satt tre damer og fire gutter, alle pent antrukket i kjole og dress. De drakk kaffe og cognac, konverserte høflig, og fløyelsmyk musikk av ABBA ble spilt på stereoanlegget.

"Skal vi gå ned og hilse på dem?" spurte vertinnen. Ingen av oss var i tvil om svaret. Alle brølte "JAAAAAAA!" i kor. Vi reiste oss og snublet hulter til bulter mot gangen, fikk på oss våres jakker og gikk ned trappa, og så gikk vi over til naboen. En av rockerne i vårt følge ringte på døra. Naboen åpnet og vi ramla inn. Da vi kom inn i stua var det slik som vertinnen hadde fortalt oss. De satt der med cognac og kaffe, konverserte høflig, og den fløyelsmyke musikken til ABBA fløt ut i rommet. Alle som én sperret opp øynene og gispet da vi ramla inn i stua. "Herregud!" utbrøt ei av damene forskrekket. "Hva skjer?" utbrøt en av guttene.

Alle så himmelfalne ut...

En av rockerne gikk bort til stereoanlegget og satte på en cd som han hadde tatt med seg. Knallhard blodig metal dundret løs, og vi spredte oss rundt i stua. Jeg satte meg i sofaen ved siden av to av damene og rakte ut hånden: "Hei! Morten her! Godt nyttår!" De smilte usikkert tilbake, men svarte nølende min hilsen. 

De to fotomodellene danset vilt og heftig til den harde musikken som dundret løs, og alle glodde på dem. Så hvisket blondinen noe i øret til venninnen. Venninnen nikket, og de lo begge to. Alle var som trollbundet av de to utfordrende fotomodellene som danset.

Og så begynte de å gjøre noe som nærmest fikk rommet til å eksplodere...

Langsomt dro de av seg blusene slik at magene og bh´ene ble synlige. Jeg flirte da jeg la merke til at de tre guttene (gjestene hos naboen) samt naboen selv var lamslått. De stirret og stirret på de to dansende fotomodellene, og jeg kunne se at de ble røde i ansiktene av opphisselse. Mens fotomodellene holdt på med sitt "show" satte transvistitten seg på fanget mitt og kysset meg på kinnet. Han hvisket til meg at han ville sette et støkk i de streite folka. De to damene som satt i sofaen ved siden av oss snudde seg vekk i vemmelse. 

Men ingen kunne ta øynene vekk fra de to fotomodellene som danset. Begge fotomodellene begynte å kneppe opp beltene og dro de så langsomt ut. Transvistitten ålte seg helt innpå meg. De streite folka gispet, og de glante henholdsvis på transvistitten og på fotomodellene. Jeg og de andre i vårt følge holdt på å knekke sammen av latter av deres stunt.

Fotomodellene fortsatte sitt morsomme "show". De begynte å kneppe opp buksene, men da hadde naboen fått summet seg. Han gikk resolutt bort til stereonalegget, slo av musikken og ropte høyt: "Hvis dere ikke går herfra nå med én eneste gang ringer jeg politiet! Kom dere ut! Nå!" Vi reiste oss, takket naboen for hans gjestfrihet, ønsket godt nyttår nok en gang, og gikk deretter lattersprengte tilbake til der vår fest var.

Da vi var kommet inn i stua til vertinnen fikk vi alle latterkick. Vi lo og lo og lo. Etter at vi hadde ledd slik en god stund sa vertinnen at festen skulle fortsette. Musikk ble satt på stereonalegget, folk slo seg ned rundt omkring i stua, sigaretter ble tent, drikke skjenket, og så fortsatte vi festen.

Jeg og min kamerat overnattet hos vertinnen. Da jeg våknet om morgenen tuslet jeg gjespende ut på kjøkkenet for å få meg svart kaffe og en rullings. Og der satt venninnen til blondinen samt transvistitten med hver sin kopp kaffe. De smilte til meg og ønsket meg god morgen...    

 

 

Nettsider:

 

Sexuality and gender identity-based cultures (Wikipedia):

http://en.wikipedia.org/wiki/Sexuality_and_gender_identity-based_cultures

 

Subculture (Wikipedia):

http://en.wikipedia.org/wiki/Subculture

 

"History of Models - Evolution of Modeling" (Modelinia):

http://www.modelinia.com/blog/history-of-models-evolution-of-modeling/5820#.VTtzpCHtmko