"Pappa al Pomodoro"

"Pappa al Pomorodo" helt i starten. Tomater, løk og hvitløk trekker på middels varme (under lokk) i olivenolje til alt er mørt. Plenty grov pepper er kvernet i.

Suppen har nå trukket en drøy halv time og ingrediensene er blitt passe møre. Nå skal kraftig hønsebuljong tilsettes, og suppen småputre videre.

Kraftig hønsebuljong er tilsatt suppen, som skal småputre videre og reduseres. Etter ca. 20 minutter skal så frisk basilikum tilsettes.

Bladene fra 1 hel bunt frisk basilikum er tilsatt suppen, og røres varsomt inn. Suppen skal småputre ennå noen minutter før biter av landbrød tilsettes.

Suppen med de friske basilikumbladene rørt inn. Snart skal biter av landbrød tilsettes og røres inn.

Biter av landbrød tilsatt suppen, skal blandes varsomt inn med tresleiven.

Jeg har begynt å blande bitene av landbrødet inn i suppen. Markant duft av varm olje, tomat, løk, hvitløk, pepper, buljong og basilikum stiger opp fra jerngryta...

Bitene av landbrødet blandet inn i suppen. Brødbitene skal svelle noen minutter og trekke til seg både væske og smak.

Landbrødet (surdeig) ferdig hevet og klar til å settes i ovnen. Stekes på 220 grader i omlag 40 minutter.

Landbrødet ferdig stekt. Brødet har fått fin brun farge på skorpen, og dufter av en annen verden...

Landbrødet ferdig avkjølt og delt på midten. Som det fremgår på bildet er brødet godt gjennomstekt.

Bordet ferdig dekket og måltidet klart for å inntas. Drikke er AASS Pale Ale.

Og nå gir jeg meg herligheten i vold. Himmelske dufter stiger opp fra tallerkenen. Ahhhhhhhhhhhhhhh...!

 

Her er bildene jeg tok da jeg lagde "Pappa al Pomodoro" (toscansk brød og -tomatsuppe) og bakte surdeigs landbrød sist lørdag (03.01.15). Bildene er ordnet i kronologisk rekkefølge slik jeg lagde maten den kvelden, dog med suppen og landbrødet hver for seg.

I alt er serien på 13 bilder; de første åtte bildene viser hvordan jeg lagde suppen, de neste tre bildene er av landbrødet, de to siste bildene er av den ferdig lagde maten når den var satt på spisebordet.

Bildene vises i langsomt tempo med zoom, samt at klassisk musikk er lagt til (musikken kan slås av, om man ønsker det). Til hvert bilde er lagt til en liten bildetekst som forklarer utviklingen av matlagingen.

Tekst som beskriver utførlig hvordan jeg lagde maten og bakte landbrødet, samt liste over ingrediensene jeg brukte, er lagt ut på "Gastronomi" under "Digg & Pleasure". Der kan dere lese artikkelen "En kveld og natt med "Pappa al Pomodoro"..." om hvordan jeg gikk frem.  

Da er det bare å sette seg godt tilrette, klikke på det første bildet, og så nyte bildeserien og få appetitten skjerpet.

Enjoy the ride!