Åpen invitasjon til fransk aften

 

 

 

Med dette inviteres tre stykker til fransk aften hos meg førstkommende lørdag 20.06.15

 

Jeg er selv 49 år gammel, så det ville vært fint om de av dere som har lyst til å komme er på samme alder, men det er ikke et must. Jeg har hatt gjester tidligere som har vært både yngre og eldre enn meg og det har vært hyggelig hver gang.

Det er langt fra første gangen jeg gir en slik åpen invitasjon. Jeg gjør dette fordi jeg ønsker å ha en rik og fin lørdagskveld, og da synes jeg at det å ha gjester på besøk er meget hyggelig.

Det å samles til god mat og godt drikke, og kaffe avec etter måltidet, er noe av det hyggeligste jeg vet om. Og når den gode samtalen finner sted skulle det være lagt til rette for en meget trivelig opplevelse.

Slik jeg tenker kvelden blir det apertif først, enten kald hvitvin eller musserende. Deretter setter vi oss ved bordet for å innta måltidet. Skulle været tillate det kan vi være ute på balkongen (jeg har en stor og fin balkong). Måltidet blir først forrett, så hovedrett, og til slutt dessert. Vinene til maten vil jeg velge med omhu. Etter måltidet er det så tid for kaffe avec.

Det blir altså et fransk opplegg der rettene er tatt fra to av mine franske kokebøker. Vinene blir franske. Brennevinet som serveres til kaffe avec blir armagnac, calvados og fransk likør. Dog vil sjokoladen til kaffe avec komme fra enten Sveits eller Belgia. Det vil også bli cigar (til den som vil ha).

 

 

À la carte:

 

Forrett:

"Gratinée à l´Oignon" (fransk løksuppe)

Drikke: hvitvin fra Loire

 

Hovedrett:

"Canard Montmorency" (and med kirsebær), med "Pommes Anna" (anna poteter - oppskriften er fra den franske revolusjons dager) og "Harricots Verts à l´Ail" (grønne bønner med hvitløk). 

Drikke: Bordeaux rødvin (2010 årgang - årgangen vurderes som en av de beste i manns minne)

 

Dessert: 

"Creme au Cafe et Chocolat" (kaffecrémets med sjokoladesaus)

 

Kaffe avec:

Svart kaffe fra Etiopia, til mørk sjokolade og brennevin, eventuelt cigar

 

 

Kvelden begynner kl. 18:00 og dere kan bli hos meg så lenge dere ønsker. Det er enkelt å komme til her jeg bor med T-banen. Jeg bor på Lindeberg - en drabantby mellom Trosterud og Furuset. Dere tar linje 2 til Lindeberg stasjon. Turen fra Jernbanetorget til Lindeberg tar 19 minutter. Jeg vil selvsagt hente dere på stasjonen. Det er ikke mer enn 5 minutters gange hjem til meg. Siste bane tilbake til byen går rett over midnatt, om dere da ikke velger å ta drosje (drosje koster omtrent 380-400 kroner fra her jeg bor til sentrum).

 

Da satser jeg på at dette blir en helknæsj aften. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at så blir tilfelle.

 

Velkommen!