Sexhibition på Rockefeller

Sexhibition - erotisk messe som avholdes på Rockefeller hvert år. Messen har mange stands der erotiske produkter er til salgs, man kan få piercing, delta i strippepoker, samt at ulike strippeshow med både mannlige og kvinnelige artister kjøres på scenene til Rockefeller og John Dee. I år er det 21. gangen Sexhibiton blir arrangert. Messen er blitt besøkt av mye folk, like mange kvinner som menn etter det jeg har kunnet observere de gangene jeg har vært der.

 

 

 

"Sex is more exciting on the screen or between the pages than between the sheets."

- Andy Warhol

 

 

For sjette år på rad overvar jeg Sexhibition. Som tidligere år ble arrangementet holdt på Rockefeller.

Jeg liker å se stripping, men er selvsagt klar over at mange ikke gjør det. Stripping er omstridt i Norge og mange andre land, delvis basert på oppfatningen om at det er kvinnelig nedverdigende (salg av kvinnekroppen, utnyttelse av kvinner, redusere kvinner til sexobjekter), men også fordi media har avdekket mørke sider ved bransjen som koblingen til prostitusjon og trafficking.

Min grunnoppfatning er at stripping/erotisk dans bør være tillatt, forutsatt at det skjer under myndighetenes kontroll og at utøverne gjør det på frivillig basis. Jeg har derfor i utgangspunktet ikke prinsipielle innvendinger mot å se mannlige som kvinnelige artister strippe på en scene. Mener at det blir opp til hver enkelt hvorvidt man vil se stripping.

Inntrykkene jeg har fra de forrige Sexhibition arrangementene er blandet. Noen år syntes jeg at arrangementet var bra. Andre år dro jeg tidlig hjem fordi det ikke ga meg så mye. Stripping er mer enn nakenhet på en scene. Det er først og fremst eggende dans og smidige kroppsbevegelser. Profesjonelle utøvere driver med beinhard trening for å utvikle muskelaturen og kroppskontroll. På scenen har de fullt fokus på hvordan de beveger seg samt mimikken og øyenbruken.

Nedenfor kommer storyen om Sexhibition 2015 slik jeg opplevde arrangementet.

 

 

 

Nettside:

 

Rockefeller - Sexhibiton:

http://www.rockefeller.no/rf200815.html

 

 

 

Onsdag - første kveld på Sexhibition

 

 

 

Jeg dro ned til byen tidlig på kvelden. Siden jeg ikke skulle på jobb neste dag hadde jeg bestemt meg for å være lenge på byen.

Først stakk jeg innom ei kebabsjappe der jeg spiste en diger kebab med rent lammekjøtt, salat og hvitløksdressing. Inne på kebabsjappa var det mye mennesker, mest innvandrere men også noen etniske norske. Praten summet og jeg kunne høre flere ulike språk, både asiatiske og afrikanske, iallfall antok jeg at det var asiatiske og afrikanske språk. Det var mange kvinner i lokalet, og de var meget vakre der de satt med sine fargerike eksotiske klær og smykker. Ett par av kvinnene hadde med seg barnevogn, og jeg kunne høre at ett av spedbarna gråt. Lukten av stekt lammekjøtt, varm olje, hvitløk, chili og varmt krydder hang tungt i lokalet.

Jeg spiste kebaben og drakk colaen rolig. Da jeg hadde spist og drukket reiste jeg meg, tørket meg rundt munnen med en papirserviett og gikk mot utgangen. Underveis mot utgangen la jeg merke til to unge afrikanske kvinner som satt ved et bord rett ved vinduet og pratet. De var overmåte vakre med øyne sorte som diamanter, hud brun som mahogni, rød neglelakk og rød leppestift, og skinnende sort hår som bølget nedover skuldrene. De var kledd i fargerike bomullsklær, og under de løse blusene kunne jeg se svulmende faste bryster. Da jeg passerte bordet der de satt kikket de opp og så meg flørtende inn i øynene.

Jeg gikk ut på gata og begynte å gå i retning av Rockefeller. Underveis stoppet jeg ved en søpledunk og kastet papirservietten. Jeg gikk videre og passerte de narkomane som henger ved hjørnet av Gunerius, gikk over gata på rødt lys og ruslet rolig videre til Rockefeller. Det var flott sensommervær med fin temperatur og gatene myldret av folk.

Da jeg ankom plassen foran Sentrum Scene la jeg merke til ei ung dame som stod der. Hun hadde en sigarett i den ene hånden og en mobiltelefon i den andre. Jeg tenkte at hun måtte være i begynnelsen av 30-årene. Hun var kledd i sorte lærstøvletter, miniskjørt i sort skinn, kort stramtsittende hvit t-skjorte og sort skinnjakke. Hennes flate mage var synlig og jeg kunne se at hun hadde et smykke i navlen. Hun hadde sort neglelakk og sort leppestift, og det vakre lange sorte håret fløt nedover hennes rygg. Hun var høy og slank, og meget sensuell. Da jeg passerte henne kikket hun raskt opp før hun konsentrerte seg om mobiltelefonen igjen.

Jeg ankom Rockefeller og slo av en prat med vaktene før jeg gikk inn. "Heisann! Så du er her i år igjen?" sa vaktene. "Ja, det er nå sjette året på rad at jeg kommer på Sexhibition," svarte jeg. "Og pipa? Du har den med deg i år også?" lo vaktene. "Selvsagt!" svarte jeg og tok frem mine to godt innrøkte Peterson of Dublin piper fra jakkelommene og viste dem. "Det er flotte piper du har," sa vaktene mens de kikket nysgjerrige på pipene.

"Og hva slags tobakk røyker du?" spurte den ene vakta. Jeg tok frem boksen med pipetobakken og sa: "Det er denne. Ren lys Virginia bløtt i skotsk maltwhisky, spesiallaget for The Danish Pipe Shop i København. Jeg kjøpte tobakken da jeg var i København for en uke siden." Jeg åpnet boksen og lot de få lukte på tobakken. Mens de luktet sa jeg litt om tobakkens aroma og egenskaper. "Lukter jammen godt! Slettes ikke dårlig tobakk det der!" sa den ene vakta, den andre nikket samtykkende.

"Da blir det brunt brennevin til pipa i år også?" spurte den andre vakta. "Ja, det blir det," svarte jeg. "Brunt brennevin som whisky, rom og cognac er utmerket drikke til ei god pipe." Vaktene smilte bredt. "Høres meget bra ut!" utbrøt den samme vakta. "Jeg får lyst til å kutte ut snusen og begynne å røyke pipe selv." Vi lo alle tre. Jeg dultet ham vennlig i skulderen og sa: "Om du begynner å røke pipe så må vi treffes en gang, ta ei pipe sammen til godt brennevin og prate om dengang vi var unge og vakre. Nå er vi bare vakre." "Hahahahaha...!" lo vakta. "Jeg er med på den!"

Så gikk jeg inn. Da jeg hadde innlevert billetten og fått stempel tok jeg først en runde i lokalet og kikket på de mange standsene som var der. Musikken dundret og vibbene var gode. Arrangøren til Sexhibition hadde hyra profesjonelle DJ´er i år, så jeg hadde forventninger om at nivået på musikken ville være langt høyere og trøkket klart bedre enn hva det hadde vært de siste to åra da det kun var unge gutter som stod for musikken. Det var slik nede på John Dee de to forrige åra ihvertfall. På John Dee var det både i fjor og i forfjor unge uprofesjonelle gutter som stod for musikken, og de kjørte cd´er som de hadde fått utlevert. Musikken på cd´ene var teit pornodisco og stemningen blant publikum merkar laber innimellom. Heldigvis viste det seg at mine forventninger til musikken skulle bli innfridd dennegang. Jeg ruslet rundt i lokalet, lyttet til musikken og kikket på standsene. Det var ikke så mye folk på Rockfeller akkurat da. Jeg så at det var god plass ved scenen der ei stripperske var i full gang med sitt show, og folk plystret og klappet i takt med at plaggen falt.

Jeg kikket litt på strippersken på avstand, hun var en dyktig danser som åpenbart måtte ha trent mye. Hun svingte seg elegant i pole stangen, noe som krever full kroppskontroll, samt betydelig styrke og smidighet. Selv på avstand kunne jeg se musklene spille under den glatte huden mens hun svingte seg i pole stangen. Da hun var ferdig med sitt show jublet publikum. Jeg hadde i mellomtiden fått lyst på brunt brennevin, så jeg gikk bort til baren for å kjøpe en bourbon whiskey.

"Heisann!" utbrøt dama i baren. "Skal det være det samme som tidligere?" Hun kjente meg igjen og visste hva jeg pleide å bestille. Jeg flirte: "Ja, samme merke som tidligere." Hun tok ned flasken med bourbon fra hylla og skjenket det gylne brennevinet i glasset. "Og uten is? Som tidligere?" spurte hun. "Jepp! Uten is," svarte jeg. Hun lo og rakte meg glasset. "En stund siden jeg har sett deg?" sa hun mens jeg rakte henne en seddel. "Du har ikke vært på så mange konserter her i det siste?" "Nei, det har jeg ikke. Jeg bor jo litt utenfor selve byen, og det er tungvint for meg å komme hjem midt i uka da det hverken går buss eller bane etter midnatt." "Ja, det er selvsagt kjipt," sa hun. "Men hyggelig å se deg igjen, da!" Jeg takket og sa at det var hyggelig å se henne igjen også.

"Og hva har du tenkt å gjøre i år? Drikke whiskey, røke pipe og prate om Hemingway?" spurte hun. "Jeg husker ennå godt første året da du var her. Du var ikke så opptatt av strippingen, men hang for det meste i baren, drakk whiskey og prata med meg om Hemingway." "Jeg hadde tenkt noe sånt i år også," svarte jeg og vi lo begge. "Men jeg vil få med meg noe stripping også." Hun lente seg inntil bardisken og sa: "Ja, det er jo Sexhibition, og det er endel bra show, selv om nivået kan være variert." Jeg nikket bekreftende til det hun sa og tømte whiskyen i én slurk, kastet platglasset i søpleposen som stod ved bardisken og sa: "Jeg skal opp på terrassen og røke ei pipe nå, men jeg trenger en whiskey med på veien." Hun smilte bredt: "Selvsagt!" Hun skjenket en ny whiskey og rakte meg den. "Hygg deg med pipa og whiskyen! Ser deg etterpå!"

Jeg ruslet opp trappa til terrassen. Det var lite folk der også. Jeg satte glasset med whiskyen fra meg på bordet, fant frem pipa, posen med piperensere, metallboksen med tobakken samt fyrtøyet fra jakkelommene. Jeg renset pipa mens jeg kikket på folka som var på terrassen, deretter stappet jeg den med tobakk, strøk en fyrstikk og fyrte opp. Jeg tok ett par dype drag og fikk godt liv i gloen, blåste så den kremete røken langsomt ut igjen. Den lett søtlige duften av god whiskytobakk bredte seg om meg der jeg stod.

Mens jeg stod der kom ett par unge tvitrere bort til meg. Vi hilste og kom i prat. Vi møtte hverandre på Sexhibition i fjor og den ene fyren hadde også strippet på John Dee. Mens vi stod der og prata kom arrangøren bort til vårt bord og hilste på oss alle tre. Vi ble stående der og prate ei stund. Arrangøren kommenterte lukten av tobakken som jeg røkte og jeg viste ham boksen, åpnet den og lot han få lukte. Han luktet på tobakken, nikket og satte opp øynene, og sa: "Det er ikke så mange som røyker pipe lenger. Og det er igrunnen litt trist. Pipe er noe eget. Jeg husker at min bestefar alltid hadde sin pipe."

Da jeg hadde røkt ferdig pipa gikk jeg ned for å se på ett par show. Nå var det kommet flere folk, men lokalet var likevel ikke mer enn halvfullt. Jeg gikk bort til scenen. En mannlig stripper var igang med sitt show og jentene blant publikum plystret og jublet. Han var en muskeløs kar som tydelig kunne sitt fag. I tillegg til at han var en eminent danser var han også morsom og hadde god publikumskontakt. Han fikk publikum til å le høyt flere ganger av sine ablegøyer, og da han tok av seg det siste plagget steg jentenes jubel ennå noen hakk.

Jeg kjente igjen ett par folk der ved scenen og gikk bort for å hilse på dem. Vi pratet om hvordan det stod til og om hva vi hadde gjort i sommer. Etter at vi hadde pratet en stund ruslet jeg bort til baren for å kjøpe meg en ny whiskey. Mens jeg ruslet mot baren kjente jeg at noen prikket meg på skulderen. Jeg snudde meg for å se hvem det var og der stod en fyr som jeg kjenner. Vi gliste begge to og håndhilste. "Ja, så treffes vi her i år igjen!" sa jeg. "Hyggelig å se deg!" la jeg til. "Veldig hyggelig!" svarte han.

"Skal vi ta en whiskey sammen? Sånn som vi pleier?" spurte han med et bredt smil. "Ja, la oss gjøre det!" svarte jeg. Så gikk vi sammen bort til baren. Vi fikk hver vår whiskey og ruslet tilbake til scenen der et nytt show var igang. Nå var det to damer som utførte akrobatikk. Begge damene var meget vakre, og de var flotte å se på med sine fargerike drakter der de danset. Akrobatikken de utførte var sterkt fascinerende. De hadde ballettsko på seg og tok flere elegante ballett trinn, noe som fikk meg til å undre over hvorvidt de hadde vært tidligere ballerinaer. Mens de danset og utførte sin akrobatikk kunne jeg tydelig hvordan de faste musklene de hadde strammet seg under huden. Damene avsluttet sitt show da siste plagg falt, og publikum jublet idet de forlot scenen.

Kvelden fortsatte i samme spor, med runder i baren, piperøking på terrassen, hyggelig prat med folk jeg møtte, og show på scenen.

Noe senere på kvelden sa jeg til fyren som jeg hadde tatt en whisky sammen med at jeg ville ta en tur på Kniven rockebar og spurte om han kunne tenke seg å bli med. Han svarte at det ville han gjerne. Vi rusla den korte strekningen bort til Kniven. Da vi ankom var det lite folk der. Vi gikk inn og jeg håndhilste på fyren i baren. Så spurte jeg fyren jeg var sammen med om hva han kunne tenke seg å drikke. "Det overlater jeg til deg å bestemme," svarte han. "Det er du som har peiling siden du har jobba 20 år på Polet." "Greit det. Hva med iskald russisk vodka? Rett fra fryser´n?" spurte jeg. "Mer enn gjerne!" svarte han.

Jeg henvendte meg til den unge bartenderen og bestilte to russiske vodka. Bartenderen nikket og tok flasken frem fra fryser´n og skjenket i tykke dramglass. Vodkaen var så kald at et rimlag dannet seg på glassene. Jeg betalte og vi tok hvert vårt glass, klinket glassene og skålte "Nastrovje", og drakk den iskalde vodkaen. På forhånd hadde jeg sagt til fyren at han måtte holde vodkaen noen sekunder i munnen og slik varme den. Å svelge iskald vodka kan være livsfarlig da man risikerer at strupen snører seg sammen og man blir kvalt. Etter at vi hadde drukket ett par vodka, og jeg hadde hilst på noen folk som jeg kjenner, ruslet vi så bort til Rock In.

Det var lite folk på Rock In også. Vi gikk inn og ned trappa, kikket oss omkring i lokalet, og hang så i baren en kort stund til klokka nærmet seg halv fire og tiden var kommet for å dra hjem. Vi gikk ut på gata igjen og ruslet rolig tilbake til Stortorvet der vi sa hade til hverandre. Før vi skiltes sa vi at vi ville sees igjen på Rockefeller i morgen. Så gikk han i retning av Grünerløkka der han bor. Jeg kikket etter ham der han gikk, satte meg så ned på trebenken og ventet på bussen til Helsfyr.

Bussen kom etter noen minutter og jeg satte meg inn. På bussen satt en ung fyr som rulla seg en joint. Jeg smilte til ham og sa: "Jasså? Så natten er ennå ung?" "Natten er ennå ung," svarte han og gjengjeldte mitt smil. "Har du lyst på en?" spurte han etter en kort stund. "Ellers takk!" svarte jeg. "Det går i pipetobakk her." "Pipetobakk? Hva slags?" spurte han. "Ren lys Virginia bløtt i skotsk maltwhisky," svarte jeg. "Hm! Slettes ikke dårlig!" sa han. Så gikk vi av bussen, jeg sa hade til ham, han satte tommelen opp og sa: "Hygg deg med whiskytobakken!" Så forsvant han bortover gata.

På Helsfyr fikk jeg tak i en drosje og ble kjørt hjem. Da jeg kom inn i leiligheten gikk jeg inn på kjøkkenet og hentet en AASS Bayer i kjøleskapet. Jeg var blitt veldig tørst, så jeg ville ha kaldt leskende øl. Jeg åpna boksen og drakk det kalde ølet grådig. Da boksen var tømt gikk jeg bort til stereoanlegget og satte på albumet "Chinatown" av Thin Lizzy. Deretter satte jeg meg ned i soafen, stappet pipa med tobakk, strøk en fyrstikk og fyrte opp. Da albumet var ferdig spilt og pipa røkt gikk jeg utmattet til køys.

 

 

 

Torsdag - andre kveld på Sexhibition

 

 

 

Torsdag var jeg en tur i byen på ettermiddagen for å ordne ting og tang. Da jeg hadde fått ordnet det jeg skulle stakk jeg innom en tyrkisk restaurant og spiste middag der. Middagen var en tallerken med mye lammekjøtt, pommes frites, grønn salat med tomat, samt yoghurtdressing. Til maten drakk jeg kald Coca~Cola. Maten smakte utmerket. Lammekjøttstykkene var saftige og smakfulle, pommes frites hadde sprø skorpe og var myke inni, salaten var frisk og god, og yoghurtdressingen spennende krydret. Det var en solid porsjon, og da jeg hadde spist ferdig var jeg god og mett.

Etter at jeg hadde betalt ruslet jeg bort til nærmeste trikkeholdeplass for å ta trikken ned til sentrum. Trikken kom og jeg satte meg inn. Den var rimelig full av folk, men ikke noe problem å få sitteplass. Jeg gikk av på Brugata holdeplass og ruslet de få metrene bort til Rockefeller. Ved inngangen til Rockefeller stod andre vakter enn de som jeg hadde pratet med kvelden i forveien. Jeg kjente ikke disse vaktene, så jeg bare nikket til dem, sa "Hei!" og gikk inn. Vaktene nikket vennlig tilbake.

Det var ingen kø da jeg ankom, så jeg fikk innløst min billett uten å måtte vente. Jeg kikket meg rundt og så at det var noe mer folk i lokalet enn hva det hadde vært i går, men ingen trengsel. Etter å ha tatt et overblikk ruslet jeg litt rundt i lokalet og kikket etter kjente. Ved scenen fikk jeg øye på fyren som hadde blitt med meg på Kniven og Rock In i går. Han lente seg inntil scenen og ventet på neste show. Jeg gikk bort til ham, vi håndhilste og takket for i går.

"Skal vi ta en whiskey?" spurte han. "Gjerne det!" svarte jeg. Vi gikk bort til baren og han bestilte to whiskey. "Nå er det min tur til å rive i," sa han og tok frem bankkortet. "Javel?" spurte jeg. "Ja, du spanderte vodka på meg i går da vi var på Kniven. Det har jeg ikke fått gjort opp, så det er min tur nå," svarte han. "Det hadde jeg helt glemt," sa jeg. "Men jeg synes ikke det er så farlig heller at jeg spanderer på deg." "Rett skal være rett," sa han og rakte meg glasset med det gylne brennevinet. "Når du spanderer på meg vil jeg også gjøre det samme overfor deg."

Jeg takket ham, så tok vi begge hver vår whiskey i én slurk, beholdt brennevinet i munnen i mange sekunder før vi svelget rolig. "Dæven!" utbrøt han. "Det er en bra whiskey, dette her! Og denne måten å drikke på gjør at det blir en eksplosjon i munnen. Det er som om munnen bombarderes av smaker. Skikkelig bra!" Jeg nikket og sa: "Jepp! Man får en smakseksplosjon i munnen, men vi kan ikke drikke mange glass på denne måten for da blir vi jo bare fulle." "Det har du helt rett i," svarte han med et glis.

Nytt show ble introdusert og vi gikk bort til scenen for å få det med oss. Vi fikk god plass ved scenen og ei smellvakker stripperske gikk igang med sitt show. Hun danset mens hun tok av seg plagg for plagg. Måten hun danset på var svært eggende og jeg kunne ikke ta mine øyne vekk fra henne. Hun hadde full kroppskontroll mens hun svingte seg i pole stangen, hver eneste bevegelse hun gjorde var elegant og meget stilfullt. Da hun var ferdig klappet og plystret publikum, akkurat som i går. Jeg ble stående der ved scenen og fikk med meg to-tre show til, men så ville jeg opp på terrassen for å røke pipe. Jeg spurte om han hadde lyst til å bli med, men han svarte at han ville være nede.

På terrassen var det noe mer folk enn i går. Jeg gikk inn for å kjøpe drikke i baren. Siden jeg allerede hadde drukket noe brennevin hadde jeg lyst på sterk svart kaffe nå. Jeg ventet på min tur. Da bartenderen henvendte seg til meg bestilte jeg to doble espresso. "Skal bli!" sa bartenderen og satte igang kaffemaskinen. Da kaffen var ferdig laget plasserte han koppen på bardisken og oppga hvor mye jeg skulle betale. Jeg ga ham en seddel, sa at han kunne beholde vekslepengene som tips, og gikk så med den velduftende kaffen ut på terrassen igjen og fant et ledig bord. Mens jeg stod der og stappet pipa passerte en fyr som jeg kjente igjen. Han tilhører mc-klubben Asian Nomad MC Norway, var kledd i slitte sorte jeans, tunge lærstøvler og sort mc-jakke med klubbens emblem på ryggen. Vi hilste på hverandre og takket for sist.

"Ja, så møtes vi igjen," sa jeg. "Hyggelig å treffes! Jeg pleier å stikke innom Sexhibition," svarte han. "I år er det niende gangen jeg er her." "Skal du ha noe å drikke?" spurte jeg. "Jeg kjører i kveld, så det blir bare Cola på meg," svarte han. "Men jeg kommer på lørdag også, da kan vi ta en whiskey sammen." "Selvsagt! Jeg er med på den," sa jeg. Jeg spurte ham om han var kommet alene, eller om han var sammen med andre medlemmer i hans klubb. "Vi er noen stykker," svarte han. "Men jeg tror ikke du har hilst på dem. Det er bra folk."

Han tok frem en sigarett, fyrte den opp med lighteren, og vi ble stående å prate. Under praten kom vi inn på kortspill og poker. "Så du liker poker?" spurte han. "En god stund siden sist jeg spilte, og jeg er bare amatør," svarte jeg og tok et dypt drag av pipa. "Hvis du vil kan du komme på klubben. Den første lørdagen hver måned har vi sosial samling med først poker, deretter fest, og så runder vi av med et durabelig nachspiel." "Det ville vært fett!" sa jeg og takket ham. "Her har du kortet mitt med klubbens adresse og telefonnummer," sa han og rakte meg et sort plastkort. "Bare stikk innom, du er hjertelig velkommen!" Jeg la kortet ned i lommeboka. Så utvekslet vi mobilnumre og sa at vi skulle ringes i morgen.

En annen av klubbens medlemmer kom bort til oss og vi ble stående og prate alle tre. Han var kledd likedan med slitte sorte jeans, tunge lærstøvler og mc-jakke med klubbens emblem på ryggen. Under praten kom vi inn på kultfilmen "Easy Rider" og vi var enige om at det er den ultimate filmen for bikere. Jeg spurte om de likte låta "Born To Be Wild" av Steppenwolf. Begge nikket anerkjennende og svarte at de syntes låta er suveren.

Under praten fortalte jeg om da jeg var på Sri-Lanka mens det var borgerkrig der og hadde kjørt motorsykkel uten førerkort, og uten pass eller annen legitimasjon. "Åssen gikk det?" spurte de undrende. "Gikk heldigvis greit. Det var jeg og en kamerat som leide hver vår sykkel. Vi kjørte i utkanten av hovedstaden Colombo en hel dag og passerte mange militære check-points underveis." "Og dere ble ikke stoppet?" spurte de videre. "Nei, heldigvis ikke," svarte jeg. "Hadde vi blitt stoppet kunne vi ha havna i alvorlig trøbbel, i og med at vi hverken hadde førerkort eller legitimasjon." "Litt av en sjanse dere tok! Landet var jo i borgerkrig!" utbrøt de.

Etter at vi hadde pratet en stund sa de at de skulle tilbake til klubben. Vi sa hade til hverandre og så gikk de. Jeg ble stående der ved bordet noen minutter til og røkte ferdig pipa. Da den var ferdig røkt banket jeg den fete asken ut i askebegeret og gikk ned. Jeg gikk bort til scenen for å få med meg neste show.

Mens jeg stod der og ventet dultet ei dame meg lett på skulderen og sa: "Unnskyld!" Hun hadde et svært kamera og skulle ta bilder. Strippersken kom på scenen og gikk igang med sitt show. Jeg vek plassen for dama med kameraet slik at hun kunne få tatt bilder. Da showet var over spurte jeg henne om hun var profesjonell fotograf og tok bilder for et blad. "Nei, dette er kun privat," svarte hun smilende. "Takk for at du ga meg plass!" "Ingen årsak," svarte jeg.

Hun var ei pen dame, litt lavere enn jeg og slank. Jeg antok at hun var i slutten av 20-årene. Hun hadde mellomlangt blondt bølget hår, var pent sminket og stilig kledd, og virket meget vennlig. Jeg sa at jeg skulle bort i baren og kjøpe meg en whiskey. "Jeg blir med!" sa hun. "Har lyst på en bitter dram nå." Da vi kom til baren spurte jeg om jeg kunne rive i en bitter dram på henne og hun takket ja. Vi fikk hvert vårt glass med brennevin, skålte og drakk.

"Hva slags whiskey drikker du?" spurte hun interessert. "En bra bourbon," svarte jeg og oppga merket. "Hvordan smaker den?" spurte hun videre. Jeg holdt en kunstpause noen korte sekunder, deretter så jeg henne rett inn i øynene og fyrte av: "Kysser du meg nå, så smaker jeg Charles Bukowski!" Hun himlet med øynene og lo: "Hahahahahaha...! Du er jammen en luring!" Jeg stod der og ventet, satte opp det mest sjarmerende smilet som jeg bare kunne. Hun fniste, kom så helt bort til meg og ga meg et kyss. "Ser deg seinere, luringen!" sa hun med et smil og gikk bort til noen av sine venner som stod rett bortenfor.

Jeg gikk bort til scenen igjen og fikk med meg ett par show. Da showene var over ville jeg røke ei ny pipe og gikk opp på terrassen. På terrassen møtte jeg flere folk som jeg kjenner fra Twitter. Jeg stod sammen med dem og prata. Jeg hadde møtt den ene av jentene på Rock In i våres, og vi prata om hvordan det stod til og om hva vi hadde gjort i sommer. Hun er alltid hyggelig å prate med, ei meget flott og livlig jente som jeg liker. Hennes vakre mørke øyne - mørke som den arabiske natten, lange sorte hår, samt hennes lett brune hud, gjør at hun er meget sensuell. I tillegg er hun intelligent, veltalende og morsom. Et realt catch, med andre ord. Akk! Den som bare hadde vært 15 år yngre...

Hun fortalte at hun nettopp hadde tatt lappen og skulle kjøre over fjellet til Bergen i morgen. "Det blir sikkert en fin tur, spesielt på denne tiden av året," sa jeg. "Ikke sant!" sa hun. "Fjellet er fantastisk! Og jeg gleder meg veldig til turen," fortsatte hun. "Hva skal du i Bergen, da?" spurte jeg. "Jeg skal besøke ei venninne der. Jeg har bursdag til helga, og vi er noen venninner som skal ferie min bursdag," forklarte hun. Jeg gratulerte henne med den forestående dagen og sa: "Høres bra ut!" "Blir dere mange?" spurte jeg videre. "Vi blir åtte-ti stykker, kanskje flere," svarte hun mens hun stumpet sigaretten i askebegeret. "Da ønsker jeg deg god tur over fjellet i morgen, og at du får det gøy i Bergen de dagene du er der!" sa jeg. Hun smilte bredt og takket.

Etter at vi hadde pratet en liten stund til sa jeg hade og gikk ned igjen. Det nærmet seg stengetid og bare ett show gjenstod. Jeg gikk bort til scenen og traff på fyren som hadde vært med på Kniven og Rock In i går. Vi pratet sammen mens vi ventet på at showet skulle begynne. "Vi må ta en rangel på byen sammen en gang!" sa han. "Det må vi absolutt gjøre," svarte jeg.

Så begynte showet. Nå var det en mannlig stripper og damene blant publikum jublet i takt med at plaggene falt. Og dennegang kjørte DJ´en låter av blant annet AC/DC, noe jeg likte veldig godt. Jeg gjenkjente låtene "The Jack" og "Thunderstruck" og lot meg rive med. Jeg digget musikken og viste djevelfingre, akkurat som om jeg skulle ha vært på hardrock konsert. Etter at stripperen var ferdig med sitt show gikk jeg og fyren til utgangen. Da vi var kommet ut på gata sa vi hade til hverandre og ruslet hvert til vårt. Jeg ruslet gatelangs ned til Jernbanetorget for å ta bussen til Helsfyr og deretter drosje den siste strekningen hjem. Men da jeg kom frem til bussholdeplassen på Jernbanetorget var det nesten en times ventetid til neste buss kom, og brisen og trøtt som jeg var gadd jeg ikke å vente så lenge.

Jeg kikket etter drosje og heldigvis så jeg en som kom kjørende mot meg. Jeg vinket og drosjen stanset. På veien hjem pratet jeg med drosjesjåføren. Det var en trivelig kar fra Pakistan. Vi pratet om sterk mat, og han fortalte at hans kone er flink til å lage mat med mye chili, hvitløk og krydder. Jeg spurte ham om han hadde smakt får-i-kål. Han lo og sa: "Bare en gang. Jeg likte lammekjøttet, men kålen syntes jeg var rar. Jeg kommer jo fra Pakistan og er ikke vant med slik mat." Så spurte jeg ham om han hadde smakt lutefisk. "Aldri i livet!" utbrøte han og flirte. "Jeg skjønner ikke dette med lutefisk? Har luktet det noen ganger. Og jeg kommer aldri til å spise det!" Vi lo høyt begge to.

Da han hadde kjørt meg frem takket jeg ham for turen og ga godt med tips da jeg betalte. "Selv takk!" svarte han. "Det var veldig hyggelig å kjøre deg. Jeg er ferdig med å kjøre nå, skal hjem og rett i seng." "Og i morgen tidlig?" spurte jeg. "Da blir det sterk svart kaffe og en god klem fra kona?" "Ja, noe sånt," lo han. Så gikk jeg ut og vinket farvel da han kjørte videre.

 

 

 

Fredag - tredje kveld på Sexhibition

 

 

 

Fredag kveld ankom jeg Rockefeller noe senere enn hva jeg hadde gjort de to forrige kveldene. Ved inngangen hadde det dannet seg kø som beveget seg tregt. Omsider ble det min tur og jeg fikk innløst billetten.

Lokalet var fullt av folk, DJ´en kjørte heftig musikk og stemningen var ditto. Jeg tok et overblikk og kunne se at det var trengsel ved scenen. En stripperske var igang med sitt show, hun hadde kastet alle klærne og skjulte ingenting der hun danset ved pole stangen.

Allerførst ville jeg ha noe å drikke. Jeg gikk bort til baren og stilte meg i køen. Da det ble min tur spurte dama i baren meg om jeg skulle ha det samme som tidligere. Jeg ristet på hodet og sa at nå ville jeg har mørk rom. Romen var fra Guatemala og lagret på eiketresfat i 23 år (solera system). Jeg har drukket den flere ganger og vet at den smaker meget bra. "Skal bli!" sa dama i baren og skjenket brennevinet i glasset. "Værsågod!" sa hun da hun plasserte glasset på bardisken og oppga beløpet jeg skulle betale.

Jeg fant frem bankkortet og slo inn de fire sifrene. Når jeg betaler med bankkort dekker jeg alltid med lommeboka slik at det er umulig for andre å se hvilke sifre jeg taster. Det gjorde jeg også dennegang. Et par stod rett bak meg og de humret. "Vi har ikke tenkt å stjele fra deg," hørte jeg han si med en lattermild tone. Jeg snudde meg og kikket på dem. Han var en voksen kar i midten av 40-åra etter det jeg antok, og han så ut som en bodybuilder. Han var høyere enn jeg, og hadde rullet opp ermene på skjorta slik at de svære og stramme musklene på underarmene var synlige. Ikke en type man kødder med om man har livet kjært, for å si det sånn.

Han var flankert av ei blendende vakker dame på omtrent samme alder. Jeg la merke til henne. Hun hadde langt blondt glatt hår, var omtrent like høy som jeg, kledd i stramme blå jeans, hadde sorte støvletter, tykt lærbelte om livet, og en stramtsittende tynn hvit bluse som man lett kunne skimte brystene bak. Hennes brystvorter var tydelig markerte under den tynne blusen og de så ut som små bjørnebær. Hun var rett og slett et syn, nærmest overjordisk vakker. Ei femme fatale, så strålende var hun.

Hadde hun sagt at hun jobbet som modell for magasiner som Elle og Vouge ville jeg ikke ha tvilt ett sekund. Jeg bannet for meg selv der og da fordi hun var opptatt. Hadde hun vært ledig (en håpløs tanke - slike damer ér bare aldri ledige) ville jeg ikke ha nølt med å prøve meg. Det ville i så fall ha vært et vågalt prosjekt der jeg hadde satt min sjels helse på spill. Det er sånne damer som velger fra øverste hylle, og umulig for en ordinær fyr som meg å få draget på. Typen hennes strålte da også av selvsikkerhet, men han var ikke nedlatende. En slik form for selvsikkerhet man får når man veit at man har oppnådd noe uvanlig bra, og det hadde han i og med henne. Han virket stolt over at hun var dama hans, og dét hadde han også all grunn til.

Jeg smilte til dem og sa noe om at jeg alltid pleier å dekke til med lommeboka når jeg slo inn sifrene. Begge nikket og smilte vennlig tilbake. "Skjønner det," humret han. "Jeg kunne bare ikke la være med å kommentere." Jeg vek plassen slik at de kunne slippe frem til bardisken, og da de gjorde det strøk hun helt inntil meg slik at jeg kjente hennes kropp mot min og lukten av hennes parfyme.

Hun så meg rett inn i øynene og sa vennlig: "Beklager!" Hennes øyne var blå som safirer og jeg kunne ha druknet meg i dem. Hva slags parfyme hun brukte vet jeg selvsagt ikke, men den hadde samme effekten på meg som om det var ren opium. Hun var meget elegant sminket og hadde rød leppestift. Jeg kunne ikke la være med å fantasere om å kysse hennes lepper og krøste hennes flotte bryster, så trollbundet var jeg av henne.

"Hygg deg i kveld!" hørte jeg han si, og jeg våknet av den drømmeaktige rusen som dama hans hadde fått meg inn i. "Takk! Det samme til dere," sa jeg og begynte å gå mot trappa som ledet opp til terrassen. Mens jeg gikk snudde jeg meg og så bakover. Jeg ville ha et siste glimt av denne blendende vakre dama som hadde trollbundet meg slik. Hun lente seg inntil sin mann mens han tok imot to glass med hvitvin. Og akkurat da snudde hun seg og så i min retning. Våre blikk møttes ett lite sekund, men for meg var det som om tiden stod stille...

Om hun hadde kommet bort til meg og sagt at jeg godt kunne få kysse henne hadde jeg ikke nølt. Jeg hadde gladelig gjort det, og så tatt imot julingen fra mannen hennes etterpå. Noen ganger må man bare være villig til å betale en høy pris for å oppnå once in a lifetime experience. Og dét var jeg mer enn villig til akkurat der og da. Hun snudde seg mot mannen sin igjen og hvisket ham noe i øret. Jeg fikk summet meg og begynte å gå opp trappa til terrassen.

Terrassen var full av folk, men heldigvis så jeg et ledig bord. Jeg gikk bort og satte fra meg glasset med romen på bordet. Først luktet jeg på det rav brune brennevinet, så tok jeg det i én slurk, beholdt brennevinet i munnen i flere sekunder, og svelget så rolig. En intens aroma av karamell, brunt sukker, syltet appelsinskall, dadler, tørket frukt, krydder, teakolje, aromatisk tre, tobakk og vanilje bredte seg i munnen. Ettersmaken var markant og varte i mange sekunder.

Etter at jeg hadde drukket romen fant jeg frem pipa, pakken med piperensere, boksen med tobakken samt fyrstikkesken fra jakkelommene. Mens jeg renset pipa kikket jeg på folka som var på terrassen. Det var ulike typer mennesker i ulik alder, noen par og noen single. Flere hadde kledd seg utfordrende i lakk og lær, og enkelte av damene var meget tiltrekkende. Jeg prøver meg sjelden på sånne damer, om enn hvor tiltrekkende de måtte være. De er alltid omgitt av en skare med menn allikevel, og jeg ser ikke helt poenget med å skulle anstrenge meg i et race for å oppnå slike damers gunst. Ikke slik å forstå at jeg aldri prøver meg på flotte damer, for det gjør jeg jo selvsagt innimellom. Men alt til sin tid. Man merker når man har fanget ei dames interesse, og det er da man må slå til. Sånn tenker iallfall jeg.

Da pipa var ferdig renset og stappet strøk jeg en fyrstikk og fyrte opp. Jeg tok ett par dype drag og kjente den behagelige duften av tobakken bre seg om meg der jeg stod. Mens jeg stod der og pattet rolig på pipa kom en fyr bort. "Pipe!" utbrøt han. "Dét er ikke ofte man ser lenger!" Jeg gliste og vi håndhilste. Han hadde med seg ei dame som han presenterte som sin kone. Begge virket meget vennlige og var i svært så godt humør. Jeg anslo at de var på samme alder som jeg, noe jeg fikk bekreftet mens vi pratet. Han var rene pratemaskinen. Ordene fløt som en flom ut av munnen hans, men han var svært morsom å høre på, så for meg gjorde det ingenting.

Hun var meget pen, omtrent like høy som jeg, hadde langt brunt hår og nydelige brune øyne - brune som mandler. Han var normalt kledd i blå jeans og hvit t-skjorte. Hun derimot hadde kledd seg utfordrende i sorte høyhæla sko, sorte nettingstrømper, miniskjørt i sort skinn (uten truse fortalte hun meg etterpå), og en stramtsittende sort t-skjorte som tydelig viste konturene av hennes faste bryster.

Vi prata om vær og vind. Han fortalte at han var født og oppvokst på østkanten i Oslo. Hun var opprinnelig fra Vestlandet og hadde en nydelig dialekt. De hadde vært gift i mange år og fortalte at de hadde to barn som nå var kommet i 20-årene. I det hele tatt var paret meget hyggelig og praten mellom oss ble svært så livelig. Da de spurte meg om hvor jeg kom fra fortalte jeg at jeg opprinnelig var fra Krokstadelva i Nedre Eiker, men hadde bodd i Oslo siden 1989.

Under praten kom vi inn på øl, og jeg fortalte om tida da jeg jobba på AASS Bryggeri. "Jasså! Så du har vært bryggeriarbeider! Det står det respekt av," utbrøt han. "Og du drakk mye øl, da?" spurte hun interessert. "Ser det ikke sånn ut?" sa jeg og klappet meg på magen. "Det finnes ingen bryggeriarbeider med troverdighet som er slank!" fortsatte jeg. Paret lo høyt og sa: "Det har du jammen rett i!" Jeg ble stående der en god stund og prate med dette trivelige paret. Men så ville jeg ned for å se på show. Jeg takket paret for praten og la til at jeg håpet å se dem senere på kvelden. De tok begge min hånd og sa at vi absolutt måtte prate mer siden.

Så gikk jeg ned. Rundt scenen var det tettpakket med folk, jeg måtte derfor stille meg på avstand. Et nytt show ble annonsert og to flotte damer kom på scenen. De var kledd i fargerike kostymer og begynte på noe som skulle vise seg å bli et meget spektakulært show. Først danset de og utførte halsbrekkende akrobatikk, etter en stund tok de frem noe som lignet gitarer og metallslipere. De brukte sliperne på gitarene slik at et regn av gnister sprutet høyt til værs. Publikum gispet. Musikken var meget heftig, og stemningen blant oss som stod og så på bygget seg opp.

Etter en stund tok de frem fakler som de satte ild på, og jeg tenkte at de ville utføre flammesluking. De sjonglerte med faklene mens de danset over hele scenen. Dansen var meget profesjonelt og elegant utført, begge hadde full kroppskontroll med hver eneste bevegelse de gjorde. Det hele så rett og slett magisk ut, og jeg bare ventet på når de skulle sluke flammene, men det skjedde ikke.

Istedet drakk den ene av damene av ei flaske. Da hun hadde drukket blåste hun væsken hun hadde drukket på faklene som hun holdt i hånden, en etter en, og svære flammer steg til værs. Til tross for at jeg stod et stykke unna scenen kunne jeg tydelig merke varmen mot mitt ansikt. Publikum jublet og klappet, og den elektriske stemningen som hadde bygget seg opp var nærmest til å ta og føle på. Hun fortsatte med sin dans mens hun blåste flamme etter flamme. Den andre dama ga henne sine fakler som så ble blåst på, en etter en. Til slutt slukket de faklene og showet var over. Jeg har sett noe tilsvarende før i sirkus. Det var en sirkusartist som drakk flybensin som han så blåste på brennende fakler. Sirkusdirektøren oppga før showet begynte at han drakk og svelget flybensinen, og hadde en egen teknikk for å pumpe flybensinen opp fra magesekken igjen. Om dama på scenen på Rockefeller gjorde det samme vet jeg ikke, men uansett så det meget flott ut da hun blåste på de brennende faklene.

Jubelen blant publikum var ellevill mens damene holdt på med sitt spektakulære show, akkurat som om Norge skulle ha vunnet et internasjonalt mesterskap i fotball. Og jeg tenkte der og da at hadde selveste Bjørge Lillelien fått sett dette showet og kommertet det på radio, så ville showet og hans kommentar ha gått inn i historien, akkurat som i 1981 da Norge slo England i fotball under en VM-kvalifiseringskamp...

Etter at showet var ferdig gikk jeg bort til baren og kjøpte en whiskey. Jeg ble værende på Rockefeller frem til stengetid. Møtte flere folk som jeg kjenner og slo av en prat med de. Etterhvert merket jeg at jeg var begynt å bli brisen, så det var på tide å stoppe med alkohol. Jeg gikk over til vann og svart kaffe, og holdt meg til det frem til stengetid. Da Rockefeller skulle stenge hadde allerede en god del folk forlatt lokalet.

Jeg gikk mot ugangen. På veien ut stoppet jeg ved vakta og sa til ham: "Jøyemeg! Etter dette her må jeg jaggu ha mengder med svart kaffe, samt en solid porsjon egg & bacon, i morgen tidlig." Han lo høyt og satte tommelen opp. "Gjør det!" sa han. "Sees i morgen," sa jeg. "Vi sees! God natt og sov godt!" sa han med et bredt smil. Så gikk jeg ut og ruslet gatelangs ned til Jernbanetorget for å ta nattbussen hjem...

 

 

 

Lørdag - fjerde kveld på Sexhibition

 

 

 

Lørdag var jeg klar for å ha det gøy. Jeg var først en tur i butikken og på Polet og handlet et lekkert stykke entrecoté på nær 600 gram, roquefort ost, samt en solid argentinsk rødvin. Ettermiddagen ble brukt til å slappe av med Klassekampen Bokmagasinet og en kanne kirsebær-te. Da jeg hadde fått lest avisa og drukket teen gikk jeg igang med å mekke biffmåltidet.

Det sterke albumet "For Those About To Rock" av AC/DC ble satt på stereoanlegget, poteter kuttet og hatt i sautepanna sammen med plenty smør og grovkvernet pepper, og biffen lagt i jernpanna sammen med en klatt smør. Jeg spretta en AASS Bayer og var igang med mitt eget lille vorspiel til aftenens event. Da biffen var halvstekt hadde jeg et tykt lag med roquefort oppå. Deretter la jeg på lokk slik at den skarpe og velsmakende osten kunne smelte ned i kjøttet. Etter at jeg hadde spist biffmåltidet - med ett par glass rødvin til - var jeg mer enn tilfreds.

Jeg hadde bra med tid, så jeg unnet meg ei pipe til et glass skotsk maltwhisky før jeg stakk i dusjen. Mens jeg røkte pipa og drakk whiskyen kjørte det flotte albumet "Floodland" av The Sisters Of Mercy på anlegget og vibbene var meget gode. Jeg har hatt sansen for gotisk horror helt siden ungdommen, og innen gotisk rock er The Sisters Of Mercy det suverent beste bandet, etter min mening. Da albumet var ferdigspilt gikk jeg i dusjen og stelte meg. Etter dusjen tok jeg på Dolce & Gabbana The One eau de toilette (en av mine favoritter) samt masserte velduftende olje inn i håret. Da det var gjort var jeg klar til å dra på byen.

Siste jeg gjorde før jeg dro var å fylle metallboksen med pipetobakk. Dennegang fylte jeg boksen med tobakk som var en blanding av lys Virginia og mørk Cavendish tilsatt portvin og cognac. En meget bra pipetobakk med fyldig og rik aroma av røstede kaffe- og kakaobønner, kvister, lær, nøtter, mørk karamell, tørket frukt (rosiner og kirsebær), pepper, eiketresfat, samt litt portvin og cognac.

Jeg tok banen ned til Jernbanetorget, gikk av på stasjonen der det myldret av reisende på perrongen, og ruslet bort til Rockefeller. Klokka var passert 21 da jeg ankom og lokalet var rimelig fullt av folk. Først gikk jeg bort til baren for å få meg en bourbon. Ved baren var det mye folk og jeg stilte meg i køen. Jeg fikk whiskyen og drakk den, aroma av karamell, brunt sukker, honning, krydder, kokos, aromatisk treverk, sjokolade, nøtter, fruktkake og vanilje bredte seg i munnen. Etter at whiskyen var drukket gikk jeg rundt i lokalet og kikket etter kjente.

Norgesmesterskapet i stripping var igang og utøverne gikk på scenen i tur og orden. Jeg stod der ved scenen og fikk med meg ett par show. Mens jeg stod der fikk jeg øye på en fyr som jeg har møtt på Sexhibition de siste åra. Vi har pleid å slå av en prat og er på hils. Han er en rocka fyr med langt hår og tattoveringer, kledd i sort lær, sorte jeans og sorte lærstøvler. Jeg gikk bort til der han stod og hilste på ham. Han hadde dama med seg og jeg hilste på henne også. Vi veksla noen ord, og jeg fortalte at DJ´en hadde kjørt hardrock i går. "Høres meget bra ut!" sa han. "Får håpe han gjør det i kveld også." "Jepp!" svarte jeg. "Bra musikk er alltid avgjørende for hvordan en kveld blir," la han til.

Etter at vi hadde pratet ferdig gikk jeg opp på terrassen for å røke ei pipe. Siden jeg allerede hadde drukket øl, vin og brennevin ville jeg nå ha svart kaffe. Jeg gikk inn i baren og bestilte to doble espresso. Bartenderen gliste da han rakte meg kaffen og sa: "Du er jaggu den som drikker mest kaffe av alle sammen her. De fleste andre drikker pilsner eller ordinære drinker, mens du drikker sterk kaffe innimellom whiskey, rom og annet brennevin. Som bartender har jeg sansen for sånt." "Jeg røker pipe, og til pipetobakk duger ikke lyst øl eller drinker, men sterk svart kaffe derimot er utmerket." "Jeg vet," svarte han. "Duften av tobakken du røyker siver inn her og det lukter meget godt."

Jeg gikk ut på terrassen. Der så jeg heldigvis et ledig bord som jeg gikk bort til. Jeg plasserte den dampende kaffen på bordet, tok deretter frem pipa og tobakken fra jakkelommene. Mens jeg stod der og røkte kom en mann bort og spurte om han kunne dele bordet med meg. "Selvsagt!" svarte jeg. "Det skal være plass til oss alle her." Vi håndhilste og kom i prat. Han fortalte at han kom fra Kristiansand og hadde fått med seg Sexhibition de siste sju åra. "Tok du flyet eller toget?" spurte jeg. "Nei, jeg kjørte," svarte han. "Og jeg skal kjøre tilbake til Kristiansand i morgen formiddag, så det blir ikke noe alkohol på meg i kveld."

Praten mellom oss fortsatte. Under praten kom vi inn på erotiske filmer. "Har du sett "Eyes Wide Shut" av Stanley Kubrick?" spurte jeg. "Nei, iallfall ikke etter det jeg kan huske," svarte han. "Filmen er en erotisk thriller. Regnes ikke som regissørens beste, men meget severdig likevel. Da jeg så den første gangen for mange år siden på Eldorado kino sammen med tre kamerater var jeg fjetret," sa jeg. "Jeg har siden gjensett filmen flere ganger og blir ikke lei den. Den er uslitelig og kan sees om og om igjen, som med de øvrige av Kubricks filmer." "Javel? Da bør jeg se den," svarte han. "Jeg vet ikke så mye om Stanley Kubrick, men har skjønt at han regnes som en av Hollywoods største regissører gjennom tidene."

Den hyggelige praten mellom oss fortsatte og vi kom etterhvert inn på reiser vi hadde tatt. Jeg nevnte for ham at jeg hadde vært i byer som Berlin, Moskva, Amsterdam, London, Paris, Praha, samt tatt lengre reiser til Mexico, India og Sri-Lanka. "Hvordan opplevde du Mexico?" spurte han og tok en slurk av colaen. "Når du vandrer gatelangs kjenner du lukten av krydder, stekt chili og hvitløk overalt, folk hilser vennlig "Amigo" på deg, og man får tak i flotte cigarer og tequila som smaker så du tror det er løgn," sa jeg og fyrte opp pipa på ny. "Jøss!" utbrøt han.

"Og hva gjorde du ellers da du var i Mexico?" spurte han interessert. "Vel, jeg var blant annet på rangel i Mexico City sammen med en ung professor fra San Francisco, til min kjærestes ikke helt udelte begeistring," svarte jeg. "Virkelig?" spurte han undrende. "Regnes ikke Mexico City for å være én av verdens farligste byer? Og så var dere på rangel der?" "Strøket der jeg og kjæresten min bodde var trygt, så det var greit. Men man skal selvsagt være forsiktig med hvem man menger seg med i den byen," svarte jeg og tok dype drag av pipa for å få liv i gloen.

Jeg tok en slurk av kaffen og fortsatte: "Hørt om Jack Kerouac?" "Nei? Hvem er det?" svarte han med å spørre. "Han var litt av en type! Bohem, opprører og kultforfatter. Frihetssøkende i alt hva han foretok seg. Nektet å innfinne seg med datidens strenge konformitet i USA. Regnes som Beat-Generasjonens grunnlegger og var dens frontfigur inntil han døde." "Hva er Beat-Generasjonen?" spurte han. "Det har jeg aldri hørt om før?" Så sa jeg litt om Beat-Generasjonen, at de vanka på esoteriske klubber og i undergrunnsmiljøer i Harlem i New York og i San Francisco på 50-tallet, hva de dreiv med og om deres betydning for ettertiden. Jeg kom inn på at Jack Kerouac hadde vært i Mexico City flere ganger, og at han alltid tok inn på et lite slitt hotell (nå nedlagt) som lå i nærheten av pensjonatet der Paula og jeg bodde da vi var i byen. Jeg sa også noe om diktsamlingen "Mexico City Blues" og anbefalte den overfor ham.

Vi ble stående der og prate en god stund. I det hele tatt gikk kvelden på Rockefeller med på å prate med folk som jeg møtte. Innimellom var jeg nede ved scenen for å se på show. Sent utpå kvelden, da jeg hang i baren, møtte jeg så ei dame som jeg hadde møtt to dager i forveien. Det var hun med det store kameraet som jeg hadde spandert en bitter dram på (om henne - sjekk storyen fra torsdag kveld).

Hun kom gående mot meg med et stor smil om munnen. "Hei!" sa hun da hun var kommet bort til meg og ga meg en klem. "Fint å se deg igjen!" Jeg svarte med å gjengjelde hennes hyggelige hilsen. "Og hva skjer i kveld?" spurte jeg. "Jeg er her sammen med noen venner. Men akkurat nå vil jeg ha en bitter dram," svarte hun. "Kan jeg rive i en på deg? Sånn som på torsdag?" spurte jeg. "Ja, selvsagt kan du det," svarte hun smilende. "Det ville jeg sette pris på."

Jeg henvendte meg til bartenderen, bestilte en bourbon til meg selv og en bitter dram til henne. Bartenderen skjenket i glassene, jeg betalte og rakte henne glasset med det sorte brennevinet. Vi sa "Skål!" og drakk. Da vi hadde drukket kastet vi plastglassene i søpleposen som stod rett ved. Det gikk noen små sekunder der hun kikket forskende på meg. "Ja...?" sa hun og inntok en avventende holdning. "Og hva nå...?" Hun kikket på meg med nysgjerrige øyne. Jeg bøyde meg helt inntil henne og hvisket i hennes venstre øre: "Jeg smaker fremdeles Charles Bukowski." "Hahahahahahahaha...!" lo hun høyt og kastet hodet bakover. "Jeg bare visste det!" Jeg satte opp et bredt glis og ventet på hennes respons. Hun kom helt bort til meg og sa: "Okey!" Jeg ble stående der jeg var og lukket øynene, så kjente jeg at hun presset sine lepper mot mine...

Etterpå spurte jeg om hun hadde lest noe av Charles Bukowski. "Nei, det har jeg ikke. Men etter at jeg har møtt deg skal jeg sannelig lese ham!" Så veksla vi noen ord til før vi gikk hvert til vårt.

Jeg ble en stund til på Rockefeller, men så fikk jeg lyst til å stikke bort til Kniven rockebar. Da jeg ankom Kniven ble jeg stoppet av vakta. "Hei!" sa hun bestemt. "Har du drukket mye i kveld?" "Virker det sånn?" spurte jeg og ventet. Hun kikket granskende på meg og sa så: "Det er greit, du kan få slippe inn." "Virker jeg beruset?" spurte jeg. "Ikke nå. Men istad da du kom gikk du veldig fort. Jeg ville derfor ta en titt på deg først," svarte hun, og tonen var ikke lenger like bestemt men mer vennlig. "Det er da også jobben din," svarte jeg. Hun smilte og sa: "Bare stig på! Hygg deg!"

Jeg gikk bort til baren. Mens jeg ventet på min tur kom ei dame bort. Hun var ei rocka dame kledd i sorte klær og med sort sminke, hadde langt glatt sort hår og var meget sensuelt tiltrekkende. Hun var som tatt ut av en gotisk horror roman. Edgar Allan Poe kunne ha brukt henne som en karakter, om det hadde vært mulig. "Vil du foran meg i køen?" spurte jeg henne. "Har god tid jeg, så du kan godt gå foran om du vil." Hun kikket på meg med mørke sensuelle øyne og smilte: "Takk for tilbudet, men det går helt fint." Hun fortsatte med å kikke på meg i noen sekunder før hun spurte: "Har jeg sett deg her før? Har vi prata sammen? Jeg mener å huske deg?" "Ikke etter det jeg kan huske, men det er mulig. Jeg vanker endel her og prater med folk hver gang," svarte jeg. "Hyggelig å treffe deg, da! Jeg heter.......... ," sa hun. "Morten her," svarte jeg og tok hennes hånd.

"Har du lyst på absinth? Kan jeg rive i en på deg?" spurte jeg henne. "Er ikke det veldig sterkt?" svarte hun med å spørre. "Jo, relativt sterkt, men med absinth får du også en natt du sent vil glemme. Med absinth vil du oppleve at selveste Oda Krohg og resten av Kristiania-Bohèmen kommer inn døra her. Og da blir det virkelig fart i sakene. Det er da noe!" "Hahahahahaha...!" lo hun. "Høres jammen bra ut! Men jeg holder meg til øl i kveld." Jeg fortsatte: "Du kan jo være Oda Krohg! Og jeg kan være Hans Jæger! Og så lar vi resten av natten få fritt spillerom. Hva sier du til det?" "Hahahahahahaha...!" lo hun igjen. "Du er sannelig litt av en type!"

Da det var blitt min tur i baren bestilte jeg en absinth til meg selv. Så snudde jeg meg og spurte om jeg kunne rive i en øl på henne. "Gjerne!" svarte hun. Bartenderen tappet skummende lyst pilsnerøl i glasset og satte så glasset på bardisken. Jeg rakte henne ølglasset og snudde meg for å betale. Da jeg snudde meg mot henne igjen takket hun vennlig for ølen. Det ville vært løgn om jeg hadde nektet for at jeg håpet på et kyss, eller en klem i det aller minste. Men man skal aldri pushe damer eller være overivrig, da trekker de seg alltid unna. Noe av cluet med damer er, etter min erfaring, å sjarmere de og få de til å føle seg vel. Så får man se hvor det fører hen. Hun var som sagt meget sensuelt tiltrekkende, og jeg må innrømme at hadde hun kysset meg der og da ville jeg ha blitt svært lykkelig.  

Vi gikk over til den andre enden av lokalet og ble stående og prate. Under praten utbrøt hun plutselig: "Nå husker jeg deg! Det er du som røyker pipe!" "Stemmer det," sa jeg og vi lo begge. "Har du pipe med deg nå også?" spurte hun. Jeg tok frem de to pipene fra jakkelommene og viste de til henne. Hun kikket nøye på dem og sa: "Skikkelig bra! Det er alltid så trivelig når noen røyker pipe." Jeg nikket og la pipene tilbake i jakkelommene. Etter at vi hadde stått og pratet en stund sa jeg at jeg ville ut og røke. "Hvis du kommer inn igjen etterpå så sitter jeg sammen med noen venner ved det bordet i hjørnet der borte," sa hun og pekte. Hun ga meg en klem, takket for ølen og samtalen og gikk bort til bordet.

Jeg gikk ut på gata og stappet pipa, fant frem fyrtøyet og fyrte opp. Mens jeg stod der ute og røkte ble lysene inne på Kniven tent. Det var nå blitt stengetid. Jeg sa hade til vakta og begynte å rusle ned til Jernbanetorget med pipa. Da jeg ankom Jernbanetorget så jeg at det var mange politibiler der. Noe hadde tydeligvis skjedd. Jeg spurte ett par folk om de visste hva som hadde skjedd, men ingen kunne svare. Jeg stilte meg opp og ventet, pattet rolig på pipa og betraktet folka der på bussholdeplassen. Nattbussen til Lørenskog kom mens politibilene fremdeles var der, så den måtte stoppe lengre nede i gata. Da jeg så nattbussen komme kjørende slukket jeg pipa og banket ut asken i kammeret. Bussen stanset, jeg kom meg på og satte meg nesten bakerst.

Ei dame satte seg ved siden av meg. Jeg kikket raskt på henne. Hun var meget pen, hadde langt blondt glatt hår og blågrønne øyne, var kledd i lette lyse klær med lys bomullsjakke, og var diskret men elegant sminket. Jeg anslo at hun var i midten av 30-årene. "Hei!" sa jeg kort og smilte. "Hei" svarte hun vennlig tilbake. "Det skal bli fint å komme hjem og få seg en god natts søvn nå," sa jeg. "Ikke sant!" svarte hun. "Jeg har vært ute sammen med noen venninner, er både brisen og sliten nå." Jeg nikket. "Og du? Har du hatt det fint i kveld?" spurte hun etter noen sekunders stillhet mellom oss. "Ja, jeg har vært på Rockefeller og Kniven. Har hatt en meget fin kveld på byen," svarte jeg. "Rockefeller! Det er Sexhibition?" spurte hun. "Jepp!" bekreftet jeg. "Interessant!" sa hun og kikket på meg. "Hvordan interessant?" spurte jeg nysgjerrig. "Jeg er sexolog, derfor synes jeg det er interessant," forklarte hun. "Aha! Sexolog! Da har du kanskje lest mye av Sigmund Freud?" spurte jeg og avventet hennes svar. "Litt Freud, men han er ikke så sentral for mitt fag. Det er andre tenkere som er langt mer sentrale," sa hun. "Og hva gjør du som sexolog?" spurte jeg henne så. Hun strøk en hånd gjennom håret og svarte: "Jeg jobber som terapaut." "Jaha! Ser man det," sa jeg.

Vi pratet sammen hele veien hjem. Hun skulle til holdeplassen rett før der jeg skulle av. Da bussen nærmet seg hennes holdeplass spurte hun meg om hvor jeg bor, og oppga så hvor hun selv bor. Så ga hun meg en rask klem og sa: "Hyggelig å snakke med deg! Håper vi sees igjen en annen gang." Jeg vinket til henne da hun gikk av bussen, hun vinket tilbake. Så kjørte bussen en holdeplass til, jeg gikk av og ruslet de siste metrene hjem.

Da jeg var kommet inn i leiligheten hentet jeg først diktsamlingen "Mexico City Blues" av Jack Kerouac i bokhylla. Jeg stappet og fyrte opp pipa, og leste så fire-fem dikt. Etter at jeg hadde lest diktene satte jeg albumet "Vision Thing" av The Sisters Of Mercy på stereoanlegget, hentet en AASS Bayer i kjøleskapet, gikk så bort til sofaen i stua og satte meg utmattet ned...

 

 

Fanatical spews

Fanatical mews

It is magic

That men have anything

     to do with birth

Say the primitives.

"I never objected to the word God"

The crazy sex

     the Protestant has

They´re Brigham Me Young

God hid some tablets

     full of Gold Heroin

In the Mormon Bible

And flew pigeons & cocks

     Welcome Home

 

- Jack Kerouac "Mexico City Blues"