Dating - om det å finne en kjæreste og om det å være ærlig

Dating er et forholdsvis nytt fenomen, men røttene går flere århundrer tilbake i tid. Formålet med dating er å finne en partner med tanke på forhold av ulik karakter og/eller ekteskap. På internett finnes det nå mange dating nettsider av ulik type som benyttes av svært mange.

 

 

 

"You can´t always get what you want."

- Jagger/Richards

 

 

Høsten 2015 opprettet jeg en profil på dating nettsiden Møteplassen. Profilen gjaldt et halvt år og jeg var VIP Pluss medlem, noe som innebar at jeg kunne kommunisere med alle på nettsiden, også de som er vanlige brukere. Etter at det halve året var gått fortsatte jeg omlag tre måneder til slik at jeg var i alt tre kvart år på Møteplassen.

Grunnen til at jeg gjorde det var da, som nå, at jeg søker en kjæreste, og håpet at jeg kunne finne en på denne nettesiden. Det gjorde jeg ikke. Møteplassen ble anbefalt av en venn av meg som hadde møtt flere kvinner der. Erfaringen med Møteplassen var så der, og jeg har gjort meg opp noen tanker.

Inntrykket jeg fikk var at Møteplassen fungerer som et gedigent fesjå der det er om å gjøre å selge seg selv for å oppnå andres interesse. De aller fleste profiler jeg leste (jeg leste mange) tegnet et bilde av lykkelige mennesker som lever lykkelige liv.

På sine profiler beskriver de seg selv i utelukkende positive vendinger, de har ingen mangler og er uten feil. De lever en problemfri hverdag der de realiserer sine ønsker og drømmer. De er positive, aktive, glade, sosiale, spreke, optimistiske, trofaste, sunne, smilende, tolerante, reiser mye, går i fjellet, trener, har et allsidig kosthold, har full kontroll på økonomien, har en god jobb der de trives veldig godt, driver med spennende aktiviteter i fritiden, etc. Og de søker det samme i sin partner. Man må være som de, uten mangler og feil om man skal kunne regne med kontakt. Man må leve et utelukkende godt liv og være på høyde med alt, ellers er man ikke aktuell.

Ingen av dem sliter med noe som helst. Ingen av dem forteller om en strevsom hverdag. Ingen av dem forteller om mangler og feil. Det er som om ingen av dem noen gang har opplevd nederlag i sine liv. Ingen av dem forteller om en hverdag som jeg kan kjenne meg igjen i. Det er som om vanlig hverdagsliv er kjemisk renset bort, og bare drømmen eller kravet om det lykkelige forhold gjenstår.

Nesten ingen, for jeg fant noen få hederlige unntak...

De som utgjorde unntakene forteller nøkternt om sin hverdag og livene de lever, dog uten å si noe om at hverdagen av og til kan være strevsom.

Så jeg begynt etterhvert å tvile på om Møteplassen var greia for meg. Selve konseptet bærer preg av bruk og kast, og det synes jeg ikke noe om. Folka der surfer på siden, kikker på profiler, velger og vraker. Og de gjør seg så lekre som mulig for å få oppmerksomhet. Det er mye kjøttmarked over dette. Et slags fascistisk menneskeideal som gjør seg gjeldende - om det sterke og vakre mennesket som mestrer alt, uten noen form for svakhet eller sårbarhet.

Jeg søkte ikke en superkvinne som lever et utelukkende godt og lykkelig liv, for sånn kvinne er bløff og sånt liv finnes bare ikke. Jeg søkte en vanlig kvinne som lever livet slik det faktisk ér med sine gode og vonde sider. Min profil fikk omlag 3000 besøk i alt. Selv om jeg fikk kontakt med noen kvinner førte det ikke til noe.

Måten jeg presenterte meg på i min profil var helt bevisst. Jeg skrev en utførlig tekst, blant annet fordi jeg antok at de som gadd å lese hele teksten kunne være seriøse. Teksten var gjort såpass lang for å filtrere bort de useriøse som bare er ute etter one night stands, en he-man og lignende fjas. Jeg gikk rett på sak og la ikke fingrene imellom i hvordan jeg beskrev meg selv og hva jeg ønsket med et forhold nettopp for å unngå damer som ser etter drømmeprinsen, eller hva de måtte ha hengt seg opp i. I tillegg la jeg ved 40 bilder, både av meg selv, men også av steder i byen jeg har vært (klubber, barer, bokhandlere) og ting jeg liker.

Abonnementet ble avsluttet 4. mars 2016 og profilen slettet samme dag.

 

Nedenfor gir jeg presentasjonen av min profil og gjengir den slik den var. Presentasjonen innledes med et sitat av Jimi Hendrix og avsluttes med et dikt av Olav H. Hauge.

 

Møteplassen - min profil:

 

Presentasjon:

 

"Excuse me while I kiss the sky" - Jimi Hendrix

 

Denne profilen er ikke smurt inn med honning. Den er nøktern, åpen og ærlig.

Jeg søker ikke deg som er ute etter lykken med drømmeprinsen, en he-man som fikser alt. Sånne menn finner du i Hollywood-filmer, lykke-romaner og fantasien. Jeg søker deg som har tenkt litt lenger enn som så. Ok? 

Jeg sitter i stua og patter på pipa mens jeg skriver dette. Kaffekannen står på bordet og jeg har skjenket meg en kopp. På anlegget kjører Let It Bleed av The Stones.

Jeg har venner og bekjentskaper, men savner en kvinne. Har hatt noen kjærester og skjønt at et forhold kan være det fineste som er, men også krevende av og til. Det er begge deler. Jeg ønsker et solid forhold, ikke easy come easy go. Kun da kan man kan bygge noe felles.

Jeg trives ilag med andre og da den gode samtalen. En god venn sier deg det du trenger å høre, ikke det du liker å høre. Jeg er åpen og sosial, men kan også være alene av og til.

Jeg svetter og har hull i tennene. Er ingen ridder på den hvite hest. Du må like meg som jeg er, selv om jeg har mangler og feil, om du vil være sammen med meg. For jeg vil leve et liv som er helt og sant, som ikke bygger på illusjon. Med meg er det levd liv og ikke reality.

Du er deg selv, lever ditt liv og har orden i sysakene. Jeg er ikke kravstor, men veit hva jeg liker. Du skjønner at livet er sammensatt med lyse og mørke sider. Bra om du har vært i "kjeller´n", da har du trolig tenkt en del over hva livet ér og ikke ér. Din dybde og modenhet er avgjørende for meg.

Den sterke innrømmer sine mangler og feil, vedgår sin svakhet og sårbarhet, gir andre rett, våger å tvile.

Du har ikke noe rusproblem. Videre er du er ærlig overfor deg selv som overfor meg. Du er tåler motstand og facer nederlag på begge beina. Lojal overfor de du har rundt deg som overfor dine verdier. Tenker dine egne tanker og bruker egne ord. Du er ikke avhengig av å være midtpunkt. Logrer aldri med halen for å oppnå andres gunst. Og du snur ikke kappen etter vinden.

 

Fritid:

 

Jeg søker å bruke min fritid aktivt. Liker å lese og det går mye i seriøs skjønnlitteratur, lyrikk samt forfatter-biografier. Videre er jeg opptatt av idéer og historie, så det blir bøker om sånt også.

Går mye i teatret, men ikke for å kose meg. Jeg forventer mer av teater enn kun kos. Bruker Cinemateket regelmessig. Vanlig kino viser ofte intetsigende filmer, synes jeg. Går på kunstutstillinger og er medlem av Kunstnernes Hus´ Venneforening.

Har omlag 500 dvd-filmer med mange Hollywood-klassikere og kultfilmer. En favoritt sjanger er film-noir. Jeg ser altså mye film. Fint om du deler den interessen.

Har en ok cd-samling og noe vinyl. Musikken spenner fra hardrock via blues til jazz, soul og klassisk. Dog kjører jeg mye rock n´ roll av det råere slaget på anlegget. Liker blant annet The Stones. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Deep Purple, AC/DC, Led Zepplin, Buddy Guy, Raga Rockers, Nina Simone og Judas Priest.

Glad i å lage mat, noe jeg har vært i mange år. Har omlag 50 kokebøker og bruker de aktivt. Lager plommesyltetøy, eplemos og appelsinmarmelade selv. Leverposteien lager jeg også selv, helst med lammelever (når det er å få tak i), løk, ansjos, hvitløk, muskat, allehånde, pepper og portvin. Baker mitt eget brød. I brødet har jeg vørter-øl (istedet for vann), malt-extrakt og karve.

Østmarka ligger rett ved her jeg bor og jeg liker å gå turer der. Å gå tur i skogen og se fargene, kjenne den gode lukten samt føle skogens rolighet opplever jeg som stimulerende og beroligende for sjelen.

Liker svart kaffe om morran (maler bønnene selv - presskanne). Er videre en stordrikker av te. Har 25 glasskrukker med te i løsvekt på mitt kjøkken slik at jeg kan velge mellom ulike typer.

Humor er svært viktig for meg og jeg bruker det mye. Ser aldri TV da jeg synes det er hjernedødt. Jeg bruker heller tiden på å være sammen med mennesker samt dyrker mine interesser. Abonnerer på Klassekampen (lørdagsutgaven med Bokmagasinet) samt tidsskriftene Vagant og Arr.

 

Reise:

 

Jeg liker å reise, men da jeg dessverre ikke er stinn av gryn får jeg ikke reist så mye som jeg kunne tenkt meg. Når jeg skal til et sted er det aldri Syden. Istedet foretrekker jeg storbyer og har vært i endel.

Når jeg er i en storby vandrer jeg gatelangs og føler dens puls, eller "blues" om du vil. Jeg vil oppleve byens vibber, føle dens pulserende liv, høre den "synge sin blues". Derfor oppsøker jeg aldri byens glitrende fasade, som jeg mener er fake. Istedet oppsøker jeg dens subkultur - lokale (esoteriske) steder/klubber/barer der bare de frynsa folka vanker. Du veit, folk som har erfart byens ulike sider og kan fortelle om dens egentlige liv. Jeg trives ilag med sånne folk og liker å høre deres historier.

Jeg har tatt to lengre reiser, den ene til India og Sri-Lanka i 1988 som varte 11 uker, den andre til Mexico i 2014 som varte 3 uker. Det er de fineste reisene jeg har opplevd så langt.

Ellers liker jeg å oppleve Norge og har vært litt her og der. Har også gått i fjellet, noe jeg syntes var fint. En av mine drømmer er å ta Hurtigruta fra Bergen til Kirkenes for å oppleve Norge på langs. Men Hurtigruta koster flesk og jeg er altså ikke stinn av gryn...

Videre har jeg tenkt å reise jorda rundt ett helt år - kanskje mer enn ett år - når muligheten byr seg. Da må jeg først ha pengene, så får jeg tak i de setter jeg meg på flyet. You bet! Og da blir det ikke som turist på stilige hoteller med swimming-pools og cocktails i høye glass i den blankpolerte baren. Jeg kommer til å reise som traveller med ryggsekk og ta inn på små overnattingssteder i både byer og på småsteder og menge meg med de lokale folka der.

 

Gå ut en kveld:

 

Jeg vanker endel på byens brune klubber og barer. Oslo har flere steder som jeg liker, som Kniven Rockebar, Rock In, Gamla, Olsen Bar, The Whisky Bar og Dr. Jekylls. Jeg er medlem av Oslo Bluesklubb og vanker følgelig på Buckleys Bluespub.

Når jeg er på byen treffer jeg stadig folk som jeg kjenner eller er på hils med. Normalt henger jeg i baren med en singel skotsk malt eller bra bourbon og prater med folk, men ikke alltid. Jeg er ingen danseløve, så du vil neppe finne meg på dansegulvet. Men! Jeg liker å rocke. Så jeg kan faktisk finne på sprell på dansegulvet innimellom. Hehehehehe...!

Jeg går ikke ofte på restaurant, men når jeg først gjør det går jeg på hyggelige og upretensiøse steder der folk er folk og man får skikkelig mat i gode porsjoner som ikke koster skjorta. Et spisested jeg er innom er Lorry der jeg trives veldig godt. Et annet spisested er Lompa. Og jeg kan legge til Asylet og Villa Paradiso.

Du vil aldri finne meg på fancy steder der de hippe og vellykka folka med glitrende kredittkort går for å se og bli sett. Men jeg liker å gå på kaffebarer, og Oslo er som kjent blitt en av Europas beste kaffebyer. Når det gjelder puber går jeg på steder der det er godt øl, som Schouskjelleren, Mikrobryggeriet og Grünerløkka Brygghus. Aker Brygge styrer jeg unna. Der stinker det penger, noe jeg ikke synes om.

Utover det liker jeg å gå på caféer - der sjel henger i veggene - for en kaffe eller annet, som regel på Grünerløkka. Sterile steder med neon og aluminium er ikke min greie.

Har du lytta til Verdiløse Menn av Jokke & Valentinerne og lest lyrikken skjønner du antakelig hva jeg mener her.

 

Kludretavle:

 

Jeg lever et liv mange oppfatter som annerledes og er ikke mainstream. Har min egen stil i språk, væremåte, generell orientering, interesser og klær, inspirert av bohem-bevegelsen som jeg engang ér. Jeg vil leve et rikt liv og ikke la det glippe mellom hendene. Det fordrer at jeg ikke lar meg kue av konformitet og kravet om å være pen og pyntelig. Mange rynker på nesen av at jeg tenker sånn. Dem om det.

Jeg vil leve et liv basert på frihet. Og frihet er noe man ikke får sånn helt uten videre. Frihet gis bare ikke gratis. Frihet er noe man må ta!

Har lest Hans Jægers selvbiografiske roman Fra Kristiania-Bohèmen og likte den godt. Videre er On The Road av Jack Kerouac en av de sterkeste romanene jeg har lest. On The Road var som en åpenbaring da jeg leste romanen for mange år siden, og den satte meg på hugget. Jeg leser ikke slike bøker for å kose meg. Jeg tar de på alvor.

Har tatt statsvitenskap, historie og idéhistorie på Universitetet i Oslo. Ikke umulig at jeg vender tilbake til universitetet. Bruker bibliotek, der jeg sitter på lesesalen og leser. Min favoritt bokhandel i byen er Tronsmo, og jeg er ofte innom Norlis Antikvariat.

Jeg er aktiv på Twitter og har endel følgere der. Videre har jeg en blogg som er godt besøkt.

Har fått høre at jeg er flink med ord og skriver godt. Mine venner har foreslått at jeg tar skrivekurs med tanke på å bli forfatter. Min forrige kjæreste - som jeg ennå har et godt forhold til - sa hele tiden at det er forfatter jeg bør være.

Jeg søker altså ikke deg som vil kose deg hele tiden, men deg som vil noe mer med ditt liv. Deg som er sulten på livet og vil leve ut din sjel.

Jeg har ikke gitt noe glansbilde med denne presentasjonen. Glansbilde er ikke noe å bygge på. Å bli kjent med et menneske tar tid, og det går begge veier.

Ærlighet varer lengst, også her.

 

*

 

Eg er ein båt utan vind.

Du var vinden.

Var det den leidi eg skulde?

Kven spør etter leidi

når ein har slik vind!

 

- Olav H. Hauge

 

 

 

Nytt forsøk med nettdating...

 

 

 

"But if you try sometimes well you just might find, you get what you need."

- Jagger/Richards

 

 

Jeg er igang med nettdating på ny. Har opprettet en profil på Sukker. Vil komme tilbake med mer om hvordan det går etterhvert når jeg har fått dannet meg et inntrykk.

Profilen ble opprettet fredag 19. august 2016. I skrivende stund har mer enn 750 kvinner besøkt den og jeg er blitt kontaktet av flere. En av kvinnene som kontaktet meg chattet jeg mye med og det virket meget bra. Vi møttes på en bar i byen og hadde en hyggelig kveld sammen, men fant ut av at vi ikke er potensielle kjærester for hverandre. Tross det er hun interessert i å holde kontakten og spurte om jeg også ønsket det. Jeg svarte henne at det er gjensidig.

Jeg ble kontaktet av en annen kvinne og det utviklet seg helt galt. Vi hadde kontakt på Sukker og e-post i to uker, men møtte aldri hverandre. Av en eller annen grunn ble jeg sterkt følelesmessig påvirket av kontakten som vi hadde. Hvorfor jeg ble det vet jeg ikke. Følelser er ikke alltid logiske og kan derfor være vanskelig å forklare. Jeg opplevde at jeg ble avstandsforelsket, hvor underlig det enn kan høres ut som. Det førte meg ut på meget tynn is. Å få slike følelser for en man aldri har møtt, men kun har kontakt med på en dating nettside, er selvsagt alt annet enn bra. Det sier seg selv. Jeg ble ustabil og gjorde derfor ting som jeg i ettertid skulle ha sett at jeg ikke hadde gjort.

På grunn av det som skjedde under kontakten med hun som jeg ble avstandsforelsket i tok jeg en pause fra Sukker ett par måneders tid. Nå er jeg tilbake igjen og har hatt kontakt med noen kvinner der. En av de virker meget hyggelig og imøtekommende, så jeg er selvsagt spent på hvordan vår kontakt vil utvikle seg videre.

 

 

Nedenfor er korrekt gjengivelse av profilteksten. Som med den forrige profilteksten jeg hadde på Møteplassen har den et kjent sitat og et dikt. Den starter med et sitat av Oscar Wilde og avsluttes med et dikt av Olav H. Hauge.

 

Om seg selv

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all."

- Oscar Wilde

*

Du som vil ha easy come easy go kan bla videre.

Først!

Jeg kunne ha smurt profilen inn med honning. Det har jeg ikke gjort. Fordi jeg er et menneske, noe du også er. Så jeg selger meg ikke, Du som ser den kan lese dette. Mulig det er noe for deg.

Så til deg!

Man kan fokusere på det positive eller det negative. Ens liv og forhold blir deretter.

Jeg er en mann som svetter og har hull i tennene. Ingen ridder på den hvite hest. Med meg er det levd liv og ikke "reality". 
 
Livet er for samvær, glede og utfoldelse. Dog ingen dans på roser. Ingen grunn til å skulle lyve om det. Man formes i motgang og lever i medgang. Sånn er det jo for oss alle. Ikke sant?

Har venner og bekjentskaper. Lever et aktivt liv, men stresser aldri. Smilet og latteren kommer lett frem i meg. Selvironisk og ler av meg selv. Kan være ulogisk og paradoksal.

Umiddelbar tiltrekning er spennende. Etterhvert må det være noe mer og fast. 
 
Et forhold er en investering. Man legger sten for sten og lar det modnes. En god kjæreste stiller opp også når livet går trått, støtter deg og sier det du trenger å høre, er din nærmeste venn, tar din hånd og ser deg som den du er og gledes over det.

Jeg røker pipe. Mine øvrige laster vil du tidsnok finne ut av. Selvsagt har jeg mangler og feil.

Kaffe på sengen om morgenen må du regne med.

 

Drømmepartner

Du er sjefen i ditt liv.

Du har et varmt hjerte og godt hode. Moden og innser hva livet er. Aktiv og tar initiativ. Har et åpent sinn. Dømmer ikke andre, men er tolerant og medfølende.
 
Verdsetter kunst, kunnskap og kultur.
 
Du har det antikkens grekere kalte for "anima". Du bærer da ingen maske og er mer opptatt av verdier enn ting. Forankring i noe dypere enn kun overfladisk lykke og nytelse.

Jeg liker at du fjonger deg opp, men det jeg ser er ikke ditt ytre. Jeg ser ditt indre, som jeg beundrer. 

Du er spontan, leken og folder deg ut.

Du viser meg din sårbarhet og svakhet. Overfor meg tør du være usikker. Fordi du er sterk og hel ved. Du forventer at jeg viser deg gutten i meg. En sårbar gutt som noen ganger er svak og usikker.

Jeg vil prate med deg om alt og lytte når du forteller din historie.

Du er varm og hengiven. Positiv og glad, men har dybde til å være melankolsk og tenksom. Vil noe mer med ditt liv enn kun å kose deg hele tiden. Har drømmer, men også bakkekontakt. Selvinnsikt og forstår din begrensning.

Stødig, lojal og ærlig. Logrer aldri med halen for å oppnå andres gunst. Snur ikke kappen etter vinden. Søker ikke å være populær, men sier det du mener.

Du har kontroll på alkohol.

Vil du ha en glattpolert vinnertype kan du glemme meg. For jeg ser ikke etter det i deg. Du og livet du lever er bra nok.

Jeg vil være glad i deg også når du er morgengretten. Vil se deg danse og le, se at det skinner i dine øyne. Og jeg vil elske det jeg ser.

 

Jobb og interesser

Har hatt ulike jobber, alt fra bryggeri til sykehjem. Jeg er ikke karriere fiksert. Å jobbe "på gølvet" i lag med vanlige folk er bra nok.

Leser bøker, kvalitetsaviser og -tidsskrifter. Favoritt bokhandel er Tronsmo. Bruker bibliotek. Går på kunstgallerier og litteraturkveldene på Blå. Cinemateket er kinoen. Engasjert i Oslos alternative teatermiljø. Fascinert av bohem-bevegelsen.

Ser ikke på TV. Da får jeg tid til venner og interesser.

Har en bra vinyl- og cd-samling. Blues, rock n´ roll og andre sjangere. 

Matlaging er en pasjon. Mat skal være spennende. Jeg liker hvitløk, chili og varmt krydder. Baker mitt eget brød, lager syltetøy og leverpostei. Inviterer ofte venner på middag.

Går på brune klubber, cafeer og puber. Steder med neon og aluminium unngår jeg, også steder der det stinker penger. Liker at det er sjel i veggene. En rolig stund hjemme med et glass vin og den gode samtalen er noe av det beste. Om kvelden roer jeg ned med film og en kanne te.

En god diskusjon er berikende. Det viktige er ikke å ha rett, men å få nye perspektiver.

Jeg går i skogen. Liker også fjellet.

Vært litt her og der i Europa og verden.

Til slutt!

Du som skjønner at en profil ikke gir grunnlag for å gjøre seg opp noen bestemt mening men er nysgjerrig er velkommen til å sende meg en melding. Dere andre trenger ikke å gjøre det.

*

Eg er ein båt
utan vind.
Du var vinden.
Var det den leidi eg skulde?
Kven spør etter leidi
når ein har slik vind!

- Olav H. Hauge

 

 
 

Min melding på Sukker

 

 

 

"I saw her today at the reception. A glass of wine in her hand."

- Jagger/Richards

 

 

Jeg har utarbeidet en standard melding som jeg sender de damene på Sukker som jeg finner interessante. I meldingen skriver jeg noe om hva jeg tenker om det å bli kjent, forhold og Sukker.

Meldingen er blitt sendt til flere damer. Noen har reagert positivt, andre negativt, noen blokkerte meg umiddelbart. Seks av damene inviterte meg til å bli venn med de på Facebook, så vi er venner der nå.

Overraskende mange ga overveldende respons. De svarte at de syntes det var den beste meldingen de hadde fått og at de var helt enige med meg. De sjekket min profil og sa at den skiller seg klart ut fra de øvrige profilene, som de synes er forutsigbare og kjedelige.

Jeg har fortsatt kontakt med to av dem på DM (Direkte Melding) på Sukker. Vi prater (chatter) om hverdagsliv og ditto. Begge er veldig hyggelige og imøtekommende.

Den ene sa at selv om hun mener vi ikke passer sammen som par er hun sikker på at vi kunne vært gode venner. Hun bor i Oslo og vanker på de samme klubbene i byen som jeg, så det er mulig at vi kommer til å treffes.

Den andre dama svarte at selv om hun liker det jeg skriver og er helt enig med meg er hun i tvil om hvorvidt vi passer sammen som par. Hun synes likevel at det er fint at vi har praten og har invitert meg på kaffe.

Nedenfor er korrekt gjengivelse av meldingen.

 

 

Hei!

Fin profil og gode bilder. Kanskje du kommer til å legge ut mer tekst og flere bilder med tid og stunder.

Blir en litt lang melding dette. Om jeg tretter deg beklager jeg det, men jeg synes det greit å få lagt noen kort på bordet når jeg tar kontakt og det krever noen ord.

Jeg liker din profil og det du har skrevet. Du virker positiv og reflektert, og du selger ikke deg selv. 

Nå vet jeg ikke hva du liker med oss menn som tar kontakt her? Selv kan jeg si at jeg er åpen og fleksibel. Jeg er ikke ute etter easy come easy go, men livet har dog lært meg en og to ting. 

Valg av partner er ett av de viktigste valgene man gjør, men satser man høyt allerede i starten risikerer man å bomme. Det er derfor klokt å se ting litt an før man gjør et slikt valg. Som oftest går det greit om forholdene ligger til rette for det.

Mange går for umiddelbar tiltrekning når de søker en partner. Også jeg liker umiddelbar tiltrekning, men nå er jeg en voksen mann på 50 og har et litt mer modent syn. Det håper jeg iallfall at jeg har. 

Mennesker jeg har møtt i mitt liv har fått meg til å forstå at tiltrekning som kommer over tid er mer fast og varig. Det kommer da an på hva man vil og hvordan man tenker forhold. Å bli glad i et menneske på et mer personlig plan er en modningsprosess.

Min profil er derfor ikke "smurt inn med honning". Joda, jeg vet godt at de fleste kvinner tiltrekkes av sånt, men dem om det. Isteden er jeg åpen og nøktern fordi jeg mener at det er best. Ærlighet er alfa og omega når man vil gi et bilde av seg selv. Også her på Sukker, mener jeg.

Jeg har vært her siden i sommer og lest en god del profiler. De aller fleste beskriver seg selv som lykkelige mennesker som lever lykkelige liv, og de er helt uten feil og mangler. Det er som tatt ut av en lykkeroman der vanlig hverdagsliv er kjemisk renset bort. De profilene faller igjennom i mine øyne. Du skjønner sikkert.

En profil gir kun et glimt av et menneske og livet det lever, selv om den er åpen og nøktern. Så vil man noe her må man bruke hodet. Klisjeene står i kø på Sukker for å si det forsiktig. Det gjør at bildet man danner seg av den man prater med kan bli skjevt og feilaktig. Et menneske har jo mange sider. Å skulle bli kjent er da noe man gjør i det virkelige liv og ikke her.

Mange har også hastverk. De kikker på en profil i noen sekunder og gjør så en rask konklusjon. Jeg gjør ikke det, men vurderer nøye. Å bli kjent med et nytt menneske er noe som tar tid. Skal man ha muligheten til å bli kjent må man ta tiden man trenger. Sånn er det jo bare, både her og ellers når man møter mennesker.

Jeg søker en kvinne som skjønner det. En som ikke surfer på overflaten, men tenker dypere enn som så. At hun har god orden på livet sitt ligger i bunn. At jeg tiltrekkes av henne og at det er gjensidig er selvsagt. Er de brikkene på plass er det grunnlag for å kunne gå videre.

Jeg liker altså din profil. Derfor denne hilsen. Hvorvidt vi passer sammen som par har jeg av ovennevnte grunner ingen formening om nå. Sier seg selv. Om det skulle være noe grunnlag kan bare tiden vise, og det er åpent og hypotetisk.

Ta gjerne en titt på min profil om du ønsker. Den har utførlig profiltekst og album på 24 bilder med undertekster. Som sagt har jeg ikke "smurt meg inn med honning" der.

Avrunder med å sitere en venn av meg: "Man kan fokusere på det positive eller det negative. Ens liv blir deretter." 

Kloke ord, synes jeg. Jeg kunne ha lagt til at også ens forhold blir deretter. Hvordan man tenker om mennesker og hva man vil med et forhold avgjør hvordan både ens liv og forhold blir.

Jeg vet ikke om du deler min oppfatning av det jeg har skrevet og i hvilken grad i tilfelle. Skulle du gjøre det og eventuelt besøke min profil, kanskje like den også, kan vi ta det derfra og se om vi får en god dialog.

Du vil ikke få flere meldinger fra meg med mindre du velger å svare. Sånn at du vet det.

Ønsker deg en fin kveld.

Morten