Farvel til Twitter

Twitter ble grunnlagt 21. mars 2006 og oppnådde raskt å ble en av verdens mest besøkte sosiale nettsider. Hovedkvarteret ligger i San Francisco i California USA og har i tillegg 25 regionkontorer rundt om i verden. Selskapet har i dag 3600 ansatte og antallet brukere er nå oppe i mer enn 500 millioner på verdenbasis, av de er 302 millioner aktive brukere. Børsverdien var i 2014 på hele 1,4 milliarder dollar. Direktør er Jack Dorsey, som også var med på å grunnlegge selskapet.

 

 

 

"We don´t have a choice on wether we do social media, the question is how well we do it."

 

- Eric Qualman

 

 

Jeg begynte på twitter oktober 2010.

Mitt formål dengang var å bli kjent med folk og skape et godt sosialt nettverk. Etter å ha vært ensom i mange år ville jeg prøve sosiale medier og jeg valgte da Twitter. I begynnelsen tviret jeg på engelsk. Min allerførste tweet gikk til den amerikanske pornostjernen Jessica Drake der jeg anbefalte henne krydert kaffe. Etter å ha tvitret på engelsk ett par måneders tid gikk jeg over til å tvitre på norsk.

Jeg fikk raskt følgere og mitt prinsipp var å følge alle som fulgte meg. Min aktivitet på Twitter ble oppfattet for å være original og skapte noe oppsikt. Jeg hadde flere slogans som etterhvert ble kjente, det som ble mest kjent var Digg & Pleasure, ett annet var Life is for love and pleasure only, ett tredje var Biff & Whisky.

På grunn av min livlige og etter hva jeg antar humørspredende aktivitet på Twitter ble jeg portrettintervjuet av Klassekampen og kom i Aftenposten A-Magasinet, samt fikk en sak på nettsidene til Drammens Tidende.

Fordi jeg ble oppfattet for å være original fikk jeg raskt venner og bekjentskaper, og jeg fikk en meget god kjæreste. Jeg tvirtet om mitt hverdagsliv der jeg blant annet skildret inngående hvordan jeg lagde mat (med utførlige skildringer av dufter og smaker, samt stadige utbrudd som "Ahhhhhhhhhhhhh...!" og "Mmmmmmmmmm...!"). Videre pleide jeg alltid å starte en søndags morgen, etter at jeg hadde vært på rangel eller fest kvelden i forveien, med utbrudd som "Åååååååååååååå........IBUX! Fort!" Alt dette til mine følgeres underholdning.

Utover dette tvitert jeg mye om kultur og litteratur og jeg lastet stadig ned linker til respektive nettsider på mine tweets. Og jeg tvitret mye musikk. Jeg var stadig innom YouTube og lastet ned musikkvideoer på mine tweets derfra. På grunn av dette fikk jeg den offisielle Twitter accounten til rockebandet Deep Purple som følger.

Noe annet jeg ble kjent for på Twitter var fredagskveldene. På fredagskveldene gjorde jeg det til en tradisjon å ha biff (som oftest på mer enn 500 gram, dette blant annet for å erte jentene) med kun stekte poteter og feit saus eller smeltet roquefort samt en bombe av en argentinsk rødvin. Musikken på disse fredagskveldene var alltid tungrock og skitten bluesrock. Jeg gjorde det til en tradisjon å starte fredagen og helga med låta "For Those About To Rock" av AC/DC. Etter maten hadde jeg så bourbon whiskey og god tobakk (pipe eller cigar) og leste en novelle av Hemingway. Alt dette tvitret jeg om for å more mine følgere.

I de åra som har gått har jeg møtt mange fine mennesker gjennom Twitter. Jeg har hatt mange hyggelige gjester til middag eller kaffe, og noen av de har jeg altså innledet vennskap med. Jeg har i dag et bra sosialt nettverk og anser dermed at hensikten med min aktivitet på Twitter er oppnådd. Ære være twitter for det!

Men Twitter har dog en bakside.

Baksiden er at jeg bruker mer tid på Twitter enn hva jeg er komfortabel med. For meg er det vanskelig å styre bruken av Twitter og det tar lett overhånd. Dette medfører at jeg får mindre tid til andre sysler, som det å lese, gå på kino og konserter, gå turer i skog og mark, og ellers leve et aktivt liv. Det blir til at jeg sitter mye foran computeren og bruker tiden der.

Jeg har denne bloggen som er godt besøkt (opprettet 29. januar 2014 og har nå passert 217 000 besøk) og jeg ønsker å bruke mer tid på den. Utover det er jeg nylig blitt medlem av en gruppe på facebook for kommende og etablerte forfattere, skibenter og bloggere, samt folk i forlagsbransjen og media, og ønsker å bruke endel tid der fremover.

Dette gjør da at jeg kommer til å trappe ned min aktivitet på twitter. Men jeg velger å opprettholde min Twitter-konto fordi jeg vil bruke den til å promotere det jeg skriver på min blogg. Jeg kommer til å stikke innom Twitter innimellom, men være mindre aktiv enn før, iallfall for en stund.

Jeg sier derfor takk til alle mine følgere fordi dere har vært med på seilasen, og jeg ønsker dere alt godt videre fremover.

Klem!