Kule bilder 1

Meg i stua med pipa en høstdag. Maleriene som kan skimtes i bakgrunnen er av Picasso og Modigliani.

Elin og meg på en bar i byen en sommerkveld.

Elin og meg på Oslo S rett før hun går på toget.

Stian Korsrud foran tatovering sjappa Black Rose Tattoo som han driver sammen med Tina Andersen. Sjappa ligger I Sverdrups gate på Grünerløkka. Jeg er innom der av og til for kaffe og prat. Stian og Tina er varme mennesker som man bare må like.

Meg på bar i byen en sen sommerkveld. En god venninne spanderte både øl og whisky på meg. Det var en veldig alright kveld med hyggelig prat, masse klemmer, ett par tre kyss og annet fint som hører med når mennesker som liker hverandre er sammen. Skål!

Meg og min tannlege Erlendur Indridason på Vika Tannhelse. Jeg har brukt Vika Tannhelse helt siden midten av 90-tallet og blitt godt kjent med de som jobber der. Erlendur driver senteret sammen med sin kone Nazanin Khayatpour som også er tannlege. De er alle tiders begge to og har hjulpet meg med private ting flere ganger.

Meg med pipa i munnviken før jeg skal på byen en lørdagskveld. Jeg har røkt pipe i omlag 12 år nå og trives godt med det. Pipe er noe helt annet enn sigaretter. Under røkingen nyter jeg tobakkens aroma uten å inhalere. Tobakken jeg røker er som regel ren Virginia, som jeg synes er best.

Utstillingen av ting fra rockeklubben Elm Street Rock Café på Popsenteret i Oslo. Jeg var ofte på klubben før den ble lagt ned. Har mange gode minner fra dengang. I helgene var det konserter med band som spilte drivende rock n´ roll. Bardisken var meget lang og mange av folka der trivelige å slå av en prat med.

En av skinnsofaene fra rockekubben Elm Street Rock Café utstilt på Popsenteret. I helgene var det høyt trøkk på Elm Street og mye folk var innom. Folka som vanket der var for det meste barkede rockere av ymse slag, men streitinger stakk også innom. Elm Street ble regnet for å være en av Nordens aller beste rockeklubber inntil Olav Thon sørget for å pælme dem ut av gården. At Elm Street ble nedlagt var et stort tap for klubb- og musikklivet i byen.

Meg i klassisk fremtoning med pipa og six-pencen.

Meg ved spisebordet foran kjøkkenet i leiligheten. Bildet er tatt av Paula. Hun tok det ei helg da hun var på besøk sammen med sin sønn Aleksander.

Påskeliljer på spisebordet i min leilighet. Paula kjøpte liljene og ga de til meg som en liten gave. Bildet ble tatt påsken 2016 da hun og hennes sønn Aleksander var på besøk.

Noen ganger slokner jeg på T-banen. Da drømmer jeg alltid om whisky. Hehehehehe...!

Jeg leser dikt en tidlig morgen under et besøk hos Paula. Jeg leser alltid dikt om morgenen, til god pipe og sterk svart kaffe. Synes det er en fin måte å starte dagen på.

Fyr ved Stavanger. Bildet ble tatt en høstdag under en biltur i området som Paula og jeg tok sammen. Jeg husker dessverre ikke nå hva fyret heter.

Paula og meg på et kunstmuseum ved Stavanger. Det var min idé at vi skulle ta et bilde av oss med masker. Paula likte idéen veldig godt. Inspirasjonen har jeg fra filmen "Eyes Wide Shut" av Stanley Kubrick.

Inngangen til hovedsalen på Nationaltheatret. Jeg liker teater og går ofte for å se stykker. I flere år kjøpte jeg Nationaltheatrets halvårskort. Kortet kostet omlag 2000 spenn dengang. Det ga meg adgang til å gå så mye jeg ville i teatret og jeg fikk de beste plassene om jeg bestilte billetter tidsnok.

En lørdagskveld hjemme med spagetti carbonara. Spagetti carbonara er en av mine favoritt pasta retter og jeg lager det ofte. Jeg har da en flaske god italiensk bordvin til maten. Når jeg lager denne retten bruker jeg mye hvitløk, en fløteskvett samt grønne erter i tillegg til bacon, egg, grov pepper og revet parmesan. Oh, la, la!

Utsikt mot Spikersuppa fra balkongen på Nationaltheatret. Jeg røker pipe og drikker portvin før forestillingen begynner. Statuen på bildet er av Bjørnstjerne Bjørnson.

Statue på bybrua i Drammen. Bildet ble tatt en vinterdag da jeg vandret gatelangs i byen. Jeg tvitret om det jeg så og opplevde under gatevandringen. La også ut mange bilder fra vandringen på Twitter. Det ble snappet opp av Drammens Tidende. En av avisas journalister gjorde et telefonintervju med meg og lagde en sak av det på nettsiden til avisa.

Gatebilde fra Drammen under vandringen som jeg tok i byen en vinterdag. Bildet viser fasaden til Dickens ut mot gågata. Dickens regnes av mange for å være byens beste ølstue. I ungdomstida vanket jeg og mine kamerater mye på Dickens. Da jeg flyttet inn til Oslo i 1989 ble det slutt med det og jeg har savnet stedet mye siden. Sjel henger i veggene der, og man kjenner lukten av godt Aass øl samt brennevin. Mange kjente Drammensere er stamgjester, blant annet Jonas Fjeld.

På vei hjem etter å ha vært ei helg hos Paula i Stavanger. Bildet ble tatt under innflyvingen til Gardermoen Lufthavn.

En ettermiddag i min stue med Edgar Allan Poe, god pipe og kirsebær-te. Edgar Allan Poe er en av mine favoritt diktere. Hans noveller og dikt er meget psykologiske i skildringen, som gir meg en opplevelse av uhygge og ubehag under lesingen. Jeg synes at det er meget bra, hvor underlig det kanskje kan høres ut som, fordi det er nettopp slik horror-sjangeren skal være. Poe var en høyst original og eminent dikter. Hans dikting bærer selvsagt tydelig preg av det.

Meg på Ensjø T-banestasjon en ettermiddag da jeg var på vei hjem fra byen. Jeg hadde lest en novelle av Edgar Allan Poe kvelden i forveien og var vettskremt. Det føltes som om fanden selv lå på lur bak hvert hjørne, klar til å kaste seg over meg...

Jeg leser i ett av bindene i "Bjørnstjerne Bjørnson - Verker i samling". Kjøpte verket på Norlis antikvariat i Oslo.

Fra en av mine gatevandringer i Oslo. Bildet ble tatt en lun sommerdag da blomster, busker og trær stod i full blomst. Oslo blir ikke uten grunn kalt for "syrinbyen" på folkemunne.

Meg med pipa, lærjakka og six-pencen på Sola Lufthavn rett etter at jeg har gått av flyet. Bildet ble tatt mens jeg ventet på bussen som skulle ta meg inn til Stavanger. Jeg var på vei til Paula for helga. Bussen lot vente på seg, så jeg hadde tid til en rask pipe.

Meg på flyet på vei hjem etter ei helg hos Paula. Ikke ofte jeg har fullskjegg, men noen ganger har jeg det. Når jeg har slikt skjegg bruker jeg skjeggolje. Oljen er velgjørende for både skjegget og huden. Merket jeg bruker dufter av balsam, krydder, sitrus, lær samt litt tobakk. Kjøpt på Fevangs Barberstue i Stavanger.

Bildet tatt under en av mine gatevandringer i Oslo.

Mr. Matrix himself!

 

 

 

"All photographs are memento mori. To take a photograph is to participate in another person’s (or thing’s) mortality, vulnerability, mutability. Precisely by slicing out this moment and freezing it, all photographs testify to time’s relentless melt."

 

- Susan Sontag

 

 

Her er flere kule bilder, folkens!

Sitat, dikt og bakgrunnsmusikk er lagt til slik at opplevelsen blir så bra som mulig. Håper dere liker både diktet, bildene og musikken. Som dere vet er bilder en måte å lagre minner på. De er minner fra livene som vi lever, opplevelser vi har hatt, steder vi har vært, mennesker vi har møtt og vært sammen med, hva vi liker og trives med.

Bilder får ofte frem sinnstemning som skildrer hva vi har tenkt og følt.

Enjoy the ride!

 

 

A memory

Somewhile before the dawn I rose, and stept
Softly along the dim way to your room,
And found you sleeping in the quiet gloom,
And holiness about you as you slept.
I knelt there; till your waking fingers crept
About my head, and held it. I had rest
Unhoped this side of Heaven, beneath your breast.
I knelt a long time, still; nor even wept.

It was great wrong you did me; and for gain
Of that poor moment's kindliness, and ease,
And sleepy mother-comfort!
Child, you know
How easily love leaps out to dreams like these,
Who has seen them true. And love that's wakened so
Takes all too long to lay asleep again.

 

- Rupert Brooke