Mitt fotoalbum på Sukker

Velkommen til mitt album! Albumet er på 24 bilder, alle med undertekst. Sammen med profilteksten er albumet ment å skulle gi deg en idé om meg og mitt liv.

Hei! Jeg heter altså Morten. Kommer opprinnelig fra bygda Krokstadelva i Nedre Eiker kommune. Flyttet inn til Oslo i 1989 da jeg skulle begynne på Blindern. Jeg har hatt noen kjærester, men ikke vært gift. Så vet du det.

Det siste forholdet jeg hadde var med ei alle tiders jente som bor i Stavanger. Forholdet ble avsluttet i januar 2015, men vi er fortsatt gode venner. Bildet er tatt av henne påsken 2016 da hun og hennes sønn var på besøk hos meg.

Som du ser røker jeg altså pipe. Det har jeg etter min far, som røkte pipe i alle år. På bildet ser jeg litt streng ut. Det pleier jeg vanligvis ikke å være. Bildet ble tatt våren 2013 og jeg er på vei til teatret. Teater er en av mine interesser.

17. mai hos en venninne av meg for ett par år siden. Middagen er nettopp fortært og jeg er litt stinn. Under middagen leste jeg dikt av Henrik Wergeland. Jeg kan høre latteren og syngingen fra de andre inne i stua. Snart blir det musikk og dansing.

Meg hjemme i min stue. Maleriene som du kan skimte i bakgrunnen er av Picasso og Modigliani. Begge kopier. Jeg liker kunst og har i alt seks malerier i stua der to er originaler. Ett av maleriene er en Madonna som jeg fikk av en kunstner jeg kjenner.

Det er lørdag kveld og jeg er på vei til rockeklubb. Jeg liker å gå på klubber og høre band spille. Da pleier jeg å ta på meg min mc-jakke. Den er laget av meget tykt lær og er tung som bly. På ryggen er det bilde av en ørn. It´s only rock and roll!

Meg en sommerdag i byen for ett par år siden. Jeg liker å vandre gatelangs. Da betrakter jeg folkelivet og føler byens "blues". Det hender at jeg stopper ved en café for en kaffe, vin eller øl. Oslo har mange fine gater og strøk.

På café på Grünerløkka en høstdag 2015. Jeg er ofte på Grünerløkka. På dagtid vandrer jeg gatelangs og kikker. Om kveldene i helgene går jeg på cafeer og puber der. Et sted jeg går på er Café Mir. Mir har både konserter og kunstutstillinger.

Buckleys Blues Pub i Oslo. Jeg er medlem av Oslo Bluesklubb og liker å gå på Buckleys for å høre band. Buckleys er et godt sted om man liker blues. Alltid trivelige folk der som jeg prater med. Et meget bra utvalg i baren også, noe jeg setter pris på.

Tronsmo bokhandel. Jeg er ofte innom. Kan vandre lenge rundt i bokhandelen og bare kikke på bøkene. Hender at jeg kjøper en bok også. Tronsmo regnes for å være en av Europas beste bokhandlere. Forfattere er der stadig og leser høyt fra sine bøker.

Jeg liker Olav H. Hauge veldig godt. "Mitt liv var draum" er en av de fineste forfatter biografiene jeg noengang har lest. The Beatles åpent døren til diktningens verden for meg da jeg var ung. Jeg leser dikt hver dag og har stor glede av det.

Jack Kerouac. Jeg er fascinert av Beat-generasjonen. Da jeg leste romanen "On The Road" for mange år siden ble jeg satt på hugget. Måten beat-poetene levde sine liv på, deres søken etter frihet og livsutfoldelse samt diktning grep meg sterkt.

Den franske avantgarde poeten Arthur Rimbaud. Jeg liker alternativ kultur og er engasjert i Grusomhetens Teater. Skriver om teatret på min blogg. Teatret skal sette opp forestillinger om Arthur Rimbaud i januar. Jeg følger prøvene frem mot premieren.

"Der Himmel Über Berlin" - regissør Wim Wenders (1987). Første gangen jeg så filmen var på Cinemateket på begynnelsen av 90-tallet. Jeg har vært medlem av Cinemateket i mange år og sett utallige filmer der, og jeg leser alltid programkatalogen.

Blå - en av de beste klubbene i Oslo. Jeg går på litteraturkveldene der. Hender også at jeg stikker innom for å høre band, eller bare ta meg en kaffe eller øl og prate med folk. Jeg liker det åpne og frie miljøet på Blå.

På fredagene pleier jeg å ha biff. Mens jeg lager maten spiller musikk på anlegget, som The Stones, Jimi Hendrix og AC/DC. Som regel har jeg argentinsk rødvin til biff. Etter måltidet leser jeg en novelle av Hemingway til en god pipe og et glass whisky.

Om sommeren tar jeg turer ut til Hovedøya. Over hele øya er det vakre blomster, busker og trær. Det er også et kunstgalleri og klosterruiner der. Videre liker jeg å gå i marka og fjellet. Og jeg liker å rusle langs Akerselva.

Det er sagt at kjærlighet forutsetter frihet fordi det er umulig å elske under tvang. Jeg tror på det. Kun under frihet er det mulig å leve ut kjærlighet og vice versa i et forhold. Frihet og kjærlighet er noe absolutt, og man må søke det for å finne det.

Et forhold er å gi seg hen og spille seg ut. Man vever seg inn i hverandres liv. Umiddelbar tiltrekning er ofte der i starten. Etterhvert vokser moden kjærlighet frem. Man deler hverdagens små og store gleder, støtter og gir hverandre det man trenger.

Et forhold er å være noe for hverandre. Det er å gi det indre av seg selv, uselvisk og fullstendig. Det er klemmen om morgenen, den rolige samtalen ved middagsbordet, dansen på festen, ømme kjærtegn, latteren når man er beruset av elskov.

Gleden over et annet menneske er det fineste som er. Når man ikke trenger å bruke mange ord, men bare vet at men er glade i hverandre. Kjærlighet kan ikke måles, men er selv mål på alle ting.

Frihet er helt essensielt for å kunne være et helt menneske og leve livet fullt ut. Frihet er noe man har i sitt indre, i tankene og følelsene. Man må søke frihet gjennom hele livet. Er man heldig vil man finne den.

Sitatet er ingen floskel for meg. Jeg tar det på alvor. Det er slik jeg tenker om hvordan livet er og hvilke muligheter det gir. Livet er en reise der man opplever mange fine ting. Det aller fineste man opplever er samvær med mennesker man er glad i.

Takk for besøket.

 

 

 

Jeg var VIP-pluss medlem på Sukker, noe som innebar at jeg kunne ha et fotoalbum på 25 bilder. Det ville jeg selvsagt ha.

Da jeg lagde albumet brukte jeg mye tid og la flid i arbeidet. Jeg ville ha et "konsept-album" fra første til siste bilde slik at albumet skulle danne en helhet. Det gjorde at jeg var veldig nøye med hvilke bilder jeg brukte, rekkefølgen av dem samt hvordan jeg utformet udertekstene. Det jeg ville var at albumet, sammen med profilteksten, skulle gi et noenlunde riktig bilde av meg og mitt liv. Etter flere forsøk med mye banning og sverting kom jeg frem til et album slik jeg ville ha det.

Mens jeg var medlem av Sukker fikk jeg tilbakemeldinger fra flere kvinner som hadde besøkt min profil. De sa at min profil var uvanlig bra og interessant, og at den skilte seg klart ut fra de andre profilene som de hadde besøkt. De mente at min profiltekst var godt beskrivende slik at de fikk et inntrykk at meg. De mente også at mitt fotoalbum var det beste på Sukker.

Her er fotoalbumet korrekt gjengitt. Alle bildene og undertekstene er kopiert fra min profil på Sukker og satt opp i den rekkefølgen de opprinnelig var.