Invitasjon til filmaften med "Blade Runner"

 

 

 

"Quite an experience to live in fear, isn't it? That's what it is to be a slave."

- Roy Batty (spilt av Rutger Hauer)

 

 

Åpen invitasjon til filmaften med Blade Runner

 

Førstkommende søndag 15. oktober kl. 18 blir det filmaften hos meg. Filmen som skal vises er den originale Blade Runner fra 1982. Musikken som spilles vil bli Vangelis.

Filmaftenen er ment som oppvarming til filmen Blade Runner 2049 som nå vises på kinoene. 

Selv vil jeg se Blade Runner 2049 på Colosseum når jeg får kjøpt billett, helst uka etter filmaftenen.

Colosseum er Oslos desidert beste kino for den type filmer. I tillegg til meget stort lerret har kinoen THX lydanlegg, som gir optimal filmopplevelse.

De av dere som har lyst til å komme på filmaftenen er hjertelig velkommen. Gi meg beskjed på DM på Twitter, privat melding på Facebook eller e-post, så får dere min adresse.

 

***

 

Det er søndag ettermiddag når jeg skriver dette. En av mine venner har sagt at han kommer i kveld. Jeg baker en eplekake, slik at vi har noe godt til filmen. I tillegg blir det kaffe på oss. Jeg maler bønnene selv og brygger så kaffen i presskanne. Det gir den beste kaffe.

Vi starter filmaftenen med å lytte på filmens soundtrack. Jeg har det på cd. Fikk kjøpt det i går på Platekompaniet på Oslo City, til tross for at de sa at det var utsolgt da jeg ringte for å sjekke. Musikken til Vangelis er skreddersydd filmens konsept og bærende tema, og passer som hånd i hanske til de vakkert komponerte bildene.

Han er opptatt av ideer og litteratur, slik jeg også er det. Før vi ser filmen vil vi prate om science fiction innen litteratur, film og annen kunst. Vi kommer også til å prate om dystopier. Både han og jeg har lest 1984 av George Orwell og Vidunderlige nye verden av Aldous Huxley. Så vi vil prate om de romanene også. Det er iallfall planen.

 

 

Nettsider:

 

Blade Runner (1982) (Filmsite Movie Review):

http://www.filmsite.org/blad.html

 

Blade Runner 2049 (filmens offisielle nettside):

http://bladerunnermovie.com/

 

 

 

"Blade Runner" (1982) - offisiell trailer

Vangelis - "Blade Runner" Soundtrack (Remastered 2017)

Analysis of "Blade Runner"