Invitasjoner

12. jun, 2018

 

"The blues tells a story. Every line of the blues has a meaning."

- John Lee Hooker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åpen invitasjon til Biff & Whisky aften med skitten blues! NB! Kun for gutta boys!

Dere gutta som vil oppleve noe av det feteste som er å oppleve har nå muligheten til det. Følg derfor godt med på det som står her!

Lørdag 30. juni er da det vil skje. Så hold av denne datoen, gutta! Dere som vil være med. Aftenen starter kl. 18 og vi holder på så lenge vi har lyst og orker.

Det blir spleiselag. Vi deler på utgiftene til maten og drikket mellom oss. Cigarene, kaffen og sjokoladen står jeg for.

 

Praktiske info...

Jeg bor på Lindeberg. Letteste måten å komme til meg på er med T-banen. Ta linje 2 retning Ellingsrudåsen. Gå av på Lindeberg stasjon. Jeg henter dere på stasjonen når dere kommer. Kort gange hjem til meg.

Sjekk på nettsiden til Ruter for hvilken T-bane dere vil ta tilbake igjen. Alternativt går det nattbuss ned til byen hver halvtime.

 

Selve opplegget...

Vi inntar først et overdådig måltid med blodige biffer, smørstekte poteter og hjemmelaget bearnaise saus. Drikke blir kraftig argentinsk rødvin med masse muskler og godt integrert fatpreg. Slike argentinske viner er designet for stekt rødt kjøtt. De passer derfor perfekt til denne type mat.

Når vi har spist settes brennevinet på bordet, og da snakker vi bourbon av aller beste merke, nemlig Makers Mark. Dere som ikke har smakt denne flotte whiskyen har virkelig gått glipp av noe. Dette er bourbon med trøkk og markant aroma av karamell, kokos, krydder, tørket frukt, honning, aromatisk treverk, røyk og vanilje. Ren nytelse for ethvert mannfolk.

Det blir cigar for de som vil. Cigarene er Padrón 5000 Maduro Robusto fra Nicaragua. Dette cigarmerket regnes som noe av det aller beste som er å få på markedet uansett pris. Tar en drøy time å røyke og smaker så man tror det er løgn.

Til whiskyen og cigarene blir det svart kaffe fra Kenya og mørk belgisk sjokolade. Jeg maler kaffebønnene selv og brygger kaffen i presskanne. Den smaker meget godt, kan jeg love. Belgisk sjokolade er verdensberømt, så mer trenger jeg igrunnen ikke å si om den.

Musikken blir selvsagt skitten blues. Dette er jo guttas kveld, og da er jo skitten blues et must.

Mulighet for høytlesing av diktere som Charles Bukowski, Jack Kerouac, Charles Baudelaire og Dylan Thomas hvis vi ønsker det.

Drøset mellom oss går om Hemingway, Dodge, Harley Davidson, Humpfrey Bogart, brennevin, tobakk, og andre ting som vi gutta liker.

 

Viktig! Gi meg meldig på DM på Twitter hvis dette frister. Her er det førstemann til mølla...

 

 

 

Every Time I Sing the Blues

Somebody asked me, why I live the blues
I said the blues is all around me; I just find something I can use
And I feel it running through me, but I give it my heart and soul
I practice while I'm singing; let the feeling take control

I'm just tryin' to tell the truth
Every time I sing the blues

Might think about a woman and how she done me wrong
I might think about some hard times when I was barely hanging on
I might think about a brother who still can't make things be
Some fallin' sisters sellin' it on the street

I'm just tryin' to tell the truth
Every time I sing the blues

I find my inspiration in tears and desperation
Sad, sad stories we all know so well
Along with one more story to tell

Here I am another night; another town along the way
Room full of people say they wanna hear me play
Yes there was some hard times, my luck cannot survive
It takes a whole lot of livin; to make us all come alive

I'm just tryin' to tell the truth
Every time I sing the blues

I'm just tryin' to tell the truth
Every time I sing the blues

- Buddy Guy

 

 

 

8. mar, 2018

 

"Liten nøkkel kan åpne stor dør."

- Tyrkisk ordtak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åpen invitasjon til tyrkisk aften!

 

Lørdag 10. mars blir det tyrkisk aften hos meg. Aftenen starter kl. 18:00 og vi holder på så lenge vi ønsker.

 

Aperitif blir "Sherbet", som er en populær fruktdrikk i Tyrkia. Lages av vann, sukker, røde epler, pærer, grønne druer, kirsebær (tørkede som vannes ut), sorte plommer, og kikerter til pynt.

Hovedretten blir "Kofte" (med lammekjøttdeig). Kofte er kjøttboller som krydres med hvitløk, spisskummen, koriander, allehånde og mynte.

Tilbehøret blir flatt tyrkisk brød som jeg baker selv. Ingrediensene er tørrgjær, sukker, siktet hevtemel, sammalt hvetemel fin, vann, olivenolje, egg, tørket mynte og sesamfrø. Videre blir det tyrkisk yoghurt som krydres med kajennepepper, koriander, spisskummen, mynte, persille og krøstet sitron. Det blir også "Lubyi Bi Zyat", som er en klassisk tyrkisk grønnsaksblanding. Ingrediensene er grønne bønner, tomat, hakket hvitløk og bladpersille som stekes i olivenolje.

Alt er basert på tyrkiske oppskrifter.

Desserten blir "Baklava", som er en tyrkisk kake med blant annet kanel, revet sitronskall, sitronsaft, appelsinsaft, honning, valnøtter og pistasjenøtter. 

Det vil bli servert tyrkisk kaffe til desserten. Kokemalt kaffe som kokes i kjele sammen med knuste grønne kardemommefrø og brunt sukker. Tyrkisk kaffe skal være "Sort som helvete, sterk som døden, og søt som kjærligheten" slik tyrkerne selv sier det.

Etter maten setter vi oss i stua. Da blir det servert sort tyrkisk te og ferske dadler. Teen er kjøpt i innvandrerbutikk og er ekte tyrkisk. Når vannet er kokt skal teen trakte i tekanna i omtrent 15 minutter slik at den sterk. Flytende honning og sitron kan tilsettes hvis ønskelig. Ferske dadler til slik te passer utmerket og er en opplevelse.

Aromatisk røkelse vil bli brent. Røkelse er vanlig i mange tyrkiske hjem og inngår derfor i opplegget for denne aftenen.

Det blir høytopplesning fra Tusen og en natt mens vi drikker av teen.

Mulighet for å røke vannpipe hvis det skulle være ønske for det.

 

 

Praktisk info:

 

Ta T-banen linje 2 Ellingsrudåsen til Lindeberg stasjon. Jeg henter dere på stasjonen. Lett å komme seg ned til byen igjen med enten T-banen eller nattbuss.

Gi meg beskjed dere som ønsker å komme, enten i kommentarfeltet nederst på siden her, på Twitter DM, eller på e-post mort.chr@online.no

Det er et spleiselag, så bidra gjerne med noen kroner. 

 

 

Min leilighet har plass til maks 6 gjester, så det er førstemann til mølla. Alle som melder seg på og det er plass til vil få beskjed fra meg. Det skal bli en kanon hyggelig aften i tyrkisk ånd.

 

 

Velkommen!

 

 

 

Da kvelden kom, førte vesiren sin datter Sjeherasad til kongen. og kong Sjeheriar så på henne og så at hun var deilig, og sa til vesiren at han var meget tilfreds; for en slik pike hadde han lenge ønsket seg. Siden tok han Sjeherasad til sitt soverom; men her stakk hun i å gråte, og da kongen spurte om hvorfor hun gråt, svarte hun at hun hadde en liten søster hun gjerne ville se for siste gang.

Kongen ville ikke nekte henne dette, og lot sende bud etter Dunjasad. Hun hadde holdt seg ferdig, så det varte ikke lenge før hun var på slottet og kastet seg i armene på Sjeherasad, som kysset henne. Etterpå gjorde Dunjasad seg så liten hun kunne, og krøp helt sammen ved det kongelige leie, og kong Sjeheriar tok Sjeherasad i favnen og fullbyrdet sitt ekteskap med henne. Etterpå snakket han lenge og kjærlig med henne, men da det led frem på natten, sa Dunjasad slik som Sjeherasad hadde lært henne:

"Kjære søster min, kan du ikke fortelle et eventyr for kongen, du som kan så mange?"

"Det vil jeg gjerne hvis kongen tillater det", svarte Sjeherasad.

Kong Sjeheriar hadde alltid vondt for å sove om natten, så han var bare glad til for at hun ville korte tiden med en fortelling, og slik gikk det til at Sjeherasad, i den første av tusen og en netter, begynte å fortelle historiene som her følger.

- Tusen og en natt

 

 

 

22. feb, 2018

 

"Og livet, højstærværdige herrer, livet som det er, livet i sin nøgne højhet, livet i sin kraft og fylde, livet, det levende virkelige liv – det er det, og det alene, som formaar at gribe menneskene."

- Hans Jæger

 

 

 

 

 

 

Åpen invitasjon til bohem-aften hos meg fredag 23. februar 2018!

 

Jeg vil lage mat, som blir "Spagetti alla Puttanesca". En velsmakende, legendarisk og myteomspunnet pastarett. Ingen vet hvor og når retten har sitt opphav. Den tidligste sikre kilden vi har som nevner retten er romanen Ferito a Morte (dødelig sår) av kultforfatteren Raffaele La Capria (romanen kom ut i Roma 1961). Rettens navn betyr "Gatepikenes spagetti" på norsk og har fått sitt navn da de prostituerte ofte lager den om natten. Retten er like populær i Italia som Spagetti Carbonara.

Ta med drikke selv. Egnet drikke er en enkel italiensk bordvin (både rød og hvit går fint) eller lyst øl som pilsner og lager.

Det er ingen kleskode. Kom som du er.

Musikken blir blandet. Siden konseptet er bohem-aften vil jeg spille Puccinis berømte opera La Boheme på anlegget før og under måltidet. Resten av kvelden fortsetter så med forskjellig type musikk.

Det vil bli høytlesning fra Hans Jægers selvbiografiske roman Fra Kristiania-bohemen.

Aromatisk røkelse vil bli brent.

Aftenen begynner kl. 19 og vi holder på så lenge vi vil.

Ta T-banen linje 2 Elingsrudåsen til Lindeberg stasjon. Jeg henter dere på stasjonen.

Kontakt meg på e-post mort.chr@online.no eller DM på Twitter dere som ønsker å bli med på aftenen.

 

Velkommen!

 

 

 

Bohemian Rhapsody

Is this the real life?
Is this just fantasy?
Caught in a landslide,
No escape from reality.

Open your eyes,
Look up to the skies and see,
I'm just a poor boy, I need no sympathy,
Because I'm easy come, easy go,
Little high, little low,
Any way the wind blows doesn't really matter to me, to me.

Mama, just killed a man,
Put a gun against his head,
Pulled my trigger, now he's dead.
Mama, life had just begun,
But now I've gone and thrown it all away.

Mama, ooh,
Didn't mean to make you cry,
If I'm not back again this time tomorrow,
Carry on, carry on as if nothing really matters.

Too late, my time has come,
Sends shivers down my spine,
Body's aching all the time.
Goodbye, everybody, I've got to go,
Gotta leave you all behind and face the truth.

Mama, ooh (any way the wind blows),
I don't wanna die,
I sometimes wish I'd never been born at all.

I see a little silhouetto of a man,
Scaramouche, Scaramouche, will you do the Fandango?
Thunderbolt and lightning,
Very, very frightening me.
(Galileo) Galileo.
(Galileo) Galileo,
Galileo Figaro
Magnifico-o-o-o-o.

I'm just a poor boy, nobody loves me.
He's just a poor boy from a poor family,
Spare him his life from this monstrosity.

Easy come, easy go, will you let me go?
Bismillah! No, we will not let you go. (Let him go!)
Bismillah! We will not let you go. (Let him go!)
Bismillah! We will not let you go. (Let me go!)
Will not let you go. (Let me go!)
Never let you go (Never, never, never, never let me go)
Oh oh oh oh
No, no, no, no, no, no, no
Oh, mama mia, mama mia (Mama mia, let me go.)
Beelzebub has a devil put aside for me, for me, for me.

So you think you can stone me and spit in my eye?
So you think you can love me and leave me to die?
Oh, baby, can't do this to me, baby,
Just gotta get out, just gotta get right outta here.

Nothing really matters,
Anyone can see,
Nothing really matters,
Nothing really matters to me.

Any way the wind blows.

- Freddie Mercury

 

 

 

Nettsider:

 

Spagetti alla Puttanesca (Italian Food Forever):

http://www.italianfoodforever.com/2017/05/spaghetti-alla-puttanesca/

 

Hans Jæger (Bokselskap):

http://www.bokselskap.no/forfattere/jager 

 

 

 

22. feb, 2018

 

"I´m awake until morning light, fantasy becomes my possession, craving immorality, let me show you my darkest dream, rituals that will set me free, dine with me my forbidden feast."

- Bator/Turner

 

 

 

 

 

 

Åpen invitasjon!

 

De av dere som ikke har planer for kvelden ... inviteres til meg.

Min leilighet er ikke stor, så vi bør ikke være mer enn sju-åtte stykker, ellers blir det for trangt. Men! Med sju-åtte stykker skulle alle mulighter for en flott kveld være tilstede. Blir vi færre enn det er det helt kurant. En god kveld vil det kunne bli likevel. Er jo opp til oss hva vi gjør det til og moroa som vi selv skaper. Ikke sant?

Drikke og snacks må du ta med selv. Mat kan det bli, men for tiden er jeg nesten blakk, så derfor fint om du bidrar med litt gryn. Gi meg da beskjed på forhånd, så lager jeg noe godt å spise.

Jeg har en bra cd- og vinylsamling med variert musikk. Dog liker jeg rock n´ roll og skitten bluesrock, men er åpen for annen type musikk også.

Har du lyst er du velkommen. Gi meg da beskjed enten på DM på Twitter eller på e-post. Min e-post adresse er mort.chr@online.no 

Eneste kravet jeg stiller er at du ikke tar såpass av iløpet av kvelden at du mister kontrollen. Men det regner jeg med at du fikser fint.

Så ta med deg ditt gode humør og kom!

Kanskje du vil møte nye mennesker som du synes er spennende å være sammen med? Sånt er jo alltid kult å oppleve.

 

Praktisk informasjon:

Jeg henter deg på Lindeberg T-banestasjon. Linjen du tar er retning Ellingsrudåsen.

Ingen kleskode. Kom som du er.

Kvelden begynner kl. 19:00 men du kan komme når du vil. Og du går når du selv vil.

Siste bane ned til byen går kl. 23:58.

Buss N2 ned til Jernbanetorget går kl. 01:30, 02:30 og 03:30. Bussholdeplassen ligger et steinkast fra min leilighet.

Kvelden slutter når vi ikke orker mer.

Mulighet for nachspiel da jeg liker sånt.

 

Velkommen!

 

 

 

Rock And Roll Music

Just let me hear some of that rock and roll music
Any old way you choose it
It's got a back beat, you can't lose it
Any old time you use it
It's gotta be rock and roll music
If you wanna dance with me
If you wanna dance with me
 
I've got no kick against modern jazz
Unless they try to play it too darn fast
And lose the beauty of the melody
Until they sound just like a symphony
 
That's why I go for that that rock and roll music
Any old way you choose it
It's got a back beat, you can't lose it
Any old time you use it
It's gotta be rock and roll music
If you wanna dance with me
If you wanna dance with me
 
I took my loved one over across the tracks
So she can hear my man awail a sax
I must admit they have a rocking band
Man, they were blowing like a hurricane
 
- Chuck Berry
 
 
 
22. feb, 2018

 

 

"It takes a long time to become young."

- Pablo Picasso

 

 

 

 

 

 

 

 

Åpen invitasjon til bursdagsfest!

 

Lørdag 18. februar 2017 fyller jeg 51 år.

I den anledning blir det bursdagsfest på The Whisky Bar.

Alle som vil være med på festen er velkomne. Eneste som behøves for å bli med er sprudlende humør og masse sjarme, at du liker å gi og få klemmer, at latteren sitter løst samt det bredeste gliset du kan sette opp.

Festen begynner kl. 21 og varer til stengetid. Ja, hvis det ikke blir nachspiel der anything goes med synd og annen moro. Men det tar vi der og da.

 

Velkommen!

 

 

 

Birthday

They say it's your birthday
It's my birthday too, yeah
They say it's your birthday
We're gonna have a good time
I'm glad it's your birthday
Happy birthday to you

Ah
Ah
Ah
Come on
Come on

Yes we're going to a party party
Yes we're going to a party party
Yes we're going to a party party

I would like you to dance (Birthday)
Take a cha-cha-cha-chance (Birthday)
I would like you to dance (Birthday)
Dance yeah

Oh
Come on

I would like you to dance (Birthday)
Take a cha-cha-cha-chance (Birthday)
I would like you to dance (Birthday)
Oh dance! Dance

They say it's your birthday
Well it's my birthday too, yeah
They say it's your birthday
We're gonna have a good time
I'm glad it's your birthday
Happy birthday to you

- Lennon/McCartney

 

 

 

Nettside:

 

The Whisky Bar:

http://www.thewhiskybar.no/